Kaimiņš par deputātu kvotām: Es nekad neesmu saskāries ar tik liela mēroga zādzību!

Kaimiņš

“Es nekad mūžā neesmu saskāries ar tik liela mēroga zādzību, kāda notika šodien naktī,” tā dēvēto “deputātu kvotu” naudas sadalīšanu Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma komentēja deputāts Artuss Kaimiņš pēc 20 stundu ilgušās Saeimas sēdes, kurā pieņemts valsts budžets 2017.gadam.

“Nezinu, kā to savādāk nosaukt. Tā bija koalīcijas deputātu balsu pirkšana pirms vēlēšanām. Nedomāju, ka nodokļu maksātājiem ir jāmaksā par siera grāmatu izdošanu vai neskaitāmu ielu bruģēšanu, vai baznīcu jumtu maiņu un muzeju krātuves digitalizēšanu,” Kaimiņš veltīja kritiku tā dēvētajām deputātu kvotām. Aizvadītajā naktī budžeta pieņemšanas gaitā Saeima atbalstīja piešķirt finansējumu deputātu priekšlikumiem aptuveni 20 miljonu eiro vērtībā.

Kaimiņš nepiekrīt Saskaņas deputāta Andreja Klementjeva šorīt paustajam, ka deputātu kvotas ir laba iespēja, kā piešķirt deputātiem iespēju palīdzēt vēlētājiem.

“Es esmu pilnīgi un absolūti pret šādām deputātu kvotām, tāpēc arī bija šis balsojums tik ilgs. Par katru priekšlikumu tika pieprasīts balsojums, un bija 1500 priekšlikumu,” skaidroja Kaimiņš. Deputāts norādīja, ka liela daļa “deputātu kvotu naudas” atvēlēta projektu īstenošanai Ventspilī: “No 27 miljoniem puse aiziet uz Aivara Lemberga vadīto pašvaldību – sporta centri, mūzikas skolas, radioteleskopi utt.. Tie, manuprāt, ir kā tādi mesli Lemberga kungam, lai vispār varētu šo budžetu pieņemt. Tādā valstī mēs dzīvojam.”

Viņš atzina, ka daļa no deputātu priekšlikumiem atvēlētajiem līdzekļiem iztērēta lietderīgiem mērķiem, taču iebilst pret šādu praksi kopumā – ar to nav jānodarbojas deputātiem, tam ir savas instances. “Kādā sakarā Saskaņa pērk aparatūru Gaiļezeram? Kas par to ir atbildīgs? Veselības ministrija! Ir jābūt kaut kādai sistēmai. Ja sistēmas nav, ir haoss, un tad 20 stundas ir šāds murgs, kas notiek budžeta pieņemšanā.”

Kaimiņš pauda neizpratni, kāpēc budžets obligāti jāpieņem vienas nakts laikā un lielā steigā, salīdzinot šo steigu ar situāciju, it kā valstī būtu kara stāvoklis.

“Prasīju Kučinska kungam, kāpēc mums 20 stundās nenormālā ātrumā jāpieņem budžets, kāpēc mums tas pa nakti ir jādara? Kas par steigu? Tās ir tradīcijas, man atbildēja. Tradīcijas no Augstākās padomes, tātad no komunisma laikiem. Kamēr mums valstī dienaskārtību noteiks bijušie komunisti, Brigmaņa kungs, Lemberga, Reira, Piebalga, Amerika kungi, tikmēr valstī nekas nemainīsies. Tikmēr būs tā, ka cilvēki brauks no šīs valsts projām un putni zags akmeņus no Valsts ieņēmumu dienesta ēkas jumta,” uzskata Kaimiņš.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Diena

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
nu nja
nu nja

Taisnība
Taisnība

Var tikai piekrist.