Kaimiņa un Zakatistova krimināllietas izmeklēšana turpinās

Kaimiņš

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēl aizvien turpina izmeklēšanu krimināllietā, kurā par nelikumīgu partijas “KPV LV” finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13.Saeimas deputātiem Artusam Kaimiņam (KPV LV) un Atim Zakatistovam (KPV LV), kā arī uzņēmējam Viesturam Tamužam.

Birojā skaidro, ka krimināllietas materiāli tika nosūtīti pārbaudei uzraugošajam prokuroram. Tādēļ, izpildot uzraugošā prokurora norādījumus, lai kriminālprocess būtu izmeklēts vispusīgi un objektīvi, tiekot veikta papildus faktu pārbaude.

KNAB arī norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanas termiņš kriminālprocesos var tikt pagarināts dažādu objektīvu iemeslu dēļ, piemēram, saistībā ar kriminālprocesā iesaistīto personu procesuālo pienākumu pildīšanu vai nepildīšanu, kā arī situācijā, kad persona izmeklētājam norāda uz tādiem faktiem vai alibi, kas prasa papildu pārbaudi.

Birojs arī pauda izpratni par sabiedrības interesi un vēlmi, lai krimināllieta tiktu izmeklēta pēc iespējas īsākā laikā un vainīgās personas sauktas pie atbildības par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Tādēļ birojā norādīja, ka, līdzko KNAB izmeklētājs pabeigs pirmstiesas izmeklēšanu, birojs par to informēs sabiedrību.

 

Ja kādam nav skaidrs, kāpēc KNAB aizturēja Artusu Kaimiņu, noskatieties video ŠEIT.

 

KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas “KPV LV” finansēšanu jūnijā aizturēja Saeimas deputātu Kaimiņu, “KPV LV” valdes locekli Zakatistovu un uzņēmēju Tamužu. Vēlāk trijotne tika atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētajām par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā.

Tāpat vēl viena persona atzīta par aizdomās turēto par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

No kriminālprocesa materiāliem izriet, ka 2016.gada pavasarī Tamužs vienojās ar politiskās organizācijas valdes locekli, ka personu grupā izkrāps finanšu līdzekļus lielā apmērā no kāda uzņēmuma, ko KNAB apzīmējis ar burtu “B”, nolūkā tos novirzīt politiskās organizācijas nelikumīgai finansēšanai.

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Izskatās ka visu nelaimju sakne ir JKP Anna potapova,kura ir, bija un būs vecāsjaunās Vienoības unVinķeles draudzene un visu viņu sūd piesedzēja ar knab palīdzību.Aboltiņa nopirka mnandātu piekukulojot to zēninu ”aizsūtot viņuuz ”hohkongu par pusmiljonu, bet jutas knabis to noslepa zem jutasbrunčiem Tagad JKP ir vislielaakie palīgi vecjaunvienotībai KPV noriešanai Man prieks,ka KPV nav tādi kā JKP borda ar aņku ,kuri pierādīja , ka ir visriebīgakie piekariņ vienotībai disā līdēji,kuri paspēja jau līdz ausīm nosmērēties ar sū līzdami piekarinam dibua Kariņam derētu atcerēties, ka Jautrajai vienotībai ir 8 deputāti, bet KPV – 16. Tāpēc nevajag dirsties par sabiedrības interesēm un… lasīt vēl »

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

vectēvs
Es gan neietu tādā valdībā ,kuri, jūs,KPV un JKP ,apsmēeja, apspļaudīja ,aprēja, apd,bet tagad tēlo mīkstus un pūkainus, bet ,iz dzīves zināms , šie kustonīši spalvu met ,bet tikumi paliek iepriekšēejie , tādeļ esiet gatavi,,ka vecie šakāļi jums,jaunajiem nedos nekādu iespēju pildīt savus priekšvēlēšanu solījumus,jo… un tad atkal sekos apsmiešana par nemakuļiem, nezinīšiem, nevarīšiem

Nu, KPV, nebāziet / TAGAD / galvu veco ”biedru”izliktajās cilpās ,labāk esiet konstruktīva opozīcija un mācieties no citu kļūdām ,rsiet pratīgi un mieru,tikai mieru,jūsu laiks vēl priekšā

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Paldies tam žurnālistam,kurš gribēja uzrakstīt kaut ko riebīgu par gobzemu, bet, izlasot rakstu,sapratu, ka Gobzems ir viskārtīgākais, visīstākais LATVIETIS, kurš jau no agras bērnības ,dzīvojot laukos, vēl mazs būdams, ir palīdzējis vecakiem visos smagajos lauku darbos,pats nopelnīja savām mācībām, vēlāk ,gādāja par sirmo māmuļu, mīl un ciena gādā par savu ģimeni,/nokārtojot jau laicīgi mantiskas attiecības ģimenei un bērniem / ,jo, izskatās ,ka pēc Gobzema dzīvības kāro šakāļi ,to jau visa Latvija redz un dzird,tādēļlūgsim Dievu, lai šim drosmīgajam ,gudrajam cilvēkam pietiktu spēka izturēt šos mēslu vezumus, ko pašlaik vecie partijnieki kopā ar saviem žurņaļugam ,gāž virsū