Viena no lielākajām Meroni afērām oficiāli noslēgusies

Meroni afēra

Spriežot pēc Uzņēmuma reģistra datiem, par vienīgo akciju sabiedrības “Ventbunkers” īpašnieku ir kļuvusi Ursula Harrand. Arī visām tām daļām, kurām būtu bijis jābūt arestētām Latvijas valsts labā kā tām, kuru patiesā labuma guvējs saskaņā ar Latvijas Ģenerālprokuratūras viedokli ir Aivars Lembergs.

Vairāk nekā simts miljonu vērtā uzņēmuma īpašniece Ursula Harrand ir pazīstama kā Rudolfa Meroni grāmatvede. Viņas vīrs Franz Harrand jau labu laiku ir darbojies kā dažādu Meroni uzņēmumu amatpersona, taču ne tas šajā stāstā ir interesantākais.

Par lielāko Latvijas vēsturē realizēto valsts nozagšanas afēru šo padara gan summas, gan tas, ka tā iesākta ar Latvijas Republikas ģenerālprokurora, toreiz Jāņa Maizīša paspārnē, tiešā nozieguma organizācijā un plānošanā piedaloties prokuroram Jurim Jurisam un atkal jau Jāņa Maizīša vadītā Satversmes aizsardzības biroja darbiniekiem.

Mēs par to rakstījām jau pagājušajā gadā šeit: https://puaro.lv/tiesiskums/jurgis-liepnieks-ka-meroni-kluva-par-visas-bijusas-lemberga-un-ventspilnieku-imperijas-vienigo-ipasnieku/

un šeit
.
Neskatoties uz to, ka šī afēra norisinās visu acu priekšā, visi dokumenti, pierādījumi ir neskaitāmas reizes sūtīti visām iespējamām tiesībsargājošām iestādēm un medijiem, tomēr par to turpina klusēt gan tiesībsargi, gan pamatstraumes mediji. Jādomā, lai neapdraudētu Jāņa Maizīša un citu Meroni augstu stāvošo piesedzēju intereses. Ir patiesi interesanti vērot, kā Maizītis un Juris Juriss ir iedomājušies izkļūt no šī stāsta un kā paskaidros, ka nekas no Lemberga arestētās mantas pēc paglabāšanas prokuratūrā vairs nav pieejams nedz Latvijas valstij, ja tiesa Lembergam konfiscēs mantu, nedz atdodama Lembergam, ja tiesa viņam mantu nekonfiscēs.
.
Nebūtu brīnums, ka ir jau noskatīts arī kāds fiktīvs vainīgais, kam uzvelt visu vairākus simtus miljonu vērto vainu, tikai pagaidām nav skaidrs, kurš tas varētu būt. Ja norakstīts tiks Meroni, tad jāpieņem, ka shēmas ideja ir nopelnīt tikai ar kukuļiem, un tiklīdz tā ir realizēta pilnībā, Meroni var un vajag norakstīt.
.
Savukārt, ja vainīgs nebūs neviens, tad jāpieņem, ka visi, kas šobrīd ir patiesie īpašnieki, cer turpināt pelnīt no Ventspils uzņēmumu darbības vai tālākpārdošanas.
.
.
.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kristaps
Kristaps

Manuprāt normāli, parādījās KPV uzreiz aizbēga prom no saskanas. Saskana pagaidām vienīgā piedāvā līdzīgu maindsetu kādā operēt.

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Te nu parādās divu varas elišu grupu cīņas iespējamais iemesls…

Benga
Benga

Stāsts ir vienkāršs – 2007. gadā valsts arestēja Lembergam un viņa ģimenes locekļiem piederošās daļas Ventspils uzņēmumā “Ventbunker”. Šīs arestētās daļas Latvijas valsts nodeva pārvaldīt nevis kādai Latvijas valsts pārvaldes iestādei vai kapitālsabiedrībai, kas profesionāli nodarbojas ar tādām lietām, netika arī rīkots nekāds konkurss, lai izvēlētos kādu starptautisku aktīvu pārvaldnieku, banku vai menedžmenta kompāniju, nē. Ģenerālprokuratūra bez konkursa nodeva šīs daļas pārvaldīt vienam konkrētam Šveices pilsonim – Rudolfam Meroni.
Músu valsts ir fantsastiska :D

Svētais Pēteris
Svētais Pēteris

Geimans buksē ar savu prokuroru komandu, kamēr naudu izvazā pa vajadzīgām mājām!

Phe
Phe

Meroni jau to dara Lemberga labā. Tipo izvazā, bet patiesībā paslēpj Lembja mantas, lai nevatņem valsts