Jurašs: KNAB Straume apkalpo aizejošās valdības intereses

Jurašs

Jaunā konservatīvā partija nākamajā Saeimā rosinās jautājumu par KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes nomaiņu amatā, jo “Straume šobrīd apkalpo aizejošās valdības politiskos spēkus”.

Tā intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja JKP valdes pārstāvis un viens no iekšlietu ministra amata kandidātiem Juris Jurašs.

Straume ar savām reorganizācijām ir vājinājis KNAB, aizsūtot pensijā daļu visprofesionālāko biroja darbinieku, kas strādājuši pie smagākajām lietām un varējuši apmācīt jaunos kolēģus, norāda Jurašs.

“Zināšanas ir ļoti specifiskas un iegūstamas praktiskā darbā. Tā ir pretvalstiska darbība, jo ir milzīgi vērtīgs resurss, kas tiek palaists vējā,” raidījumā sacīja Jurašs. Ar kolēģiem viņš gan pagaidām nav runājis par KNAB vadību, jo detalizētākas diskusijas bijušas par tiesiskuma jomu, kur “problēmu saskatām plašā perimetrā”. Tomēr arī šī jautājuma risināšanai nāksies pieķerties.

“Par šo jautājumu noteikti runāsim, īpaši tādēļ, ka labi zinām to, kādā veidā tika meklēts šī brīža KNAB vadītājs. [Jēkabs] Straume šobrīd apkalpo aizejošās valdības politiskos spēkus,” teica Jurašs.

Vaicāts, vai JKP varētu rosināt arī ģenerālprokurora atlaišanu, Jurašs atzina, ka par to pagaidām domāts nav,

taču “gandrīz jebkuram ir skaidrs, ka ģenerālprokurors nav ticis galā ar sev uzticētajiem pienākumiem”.

“Ģenerālprokurors atbalstīja [Jaroslavu] Streļčenoku, kurš “apkaroja korupcijas apkarotājus”,” piezīmēja Jurašs.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LR raidījums Krustpunktā

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar