JKP – bijušo KNAB darbinieku partija

Juris Jurašs

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna biroju papildinājis preses sekretārs Andris Vitenburgs un padomnieks Mārtiņš Lode. Līdz ar to ministra birojā strādā trīs bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas, liecina informācija Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Vitenburgs līdz šim bija preses sekretārs Bordāna priekštecim Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK). Pirms nokļūšanas Rasnača birojā Vitenburgs vairākus gadus strādāja KNAB par galveno speciālistu, kur viens no viņa uzdevumiem bija KNAB sadarbība ar presi.

Lode savulaik bija toreizējā KNAB biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša vietnieks. 2016.gadā Jurašs un Lode bija starp KNAB darbiniekiem, ar kuriem toreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izbeidza dienesta tiesiskās attiecības.

KNAB toreiz tika veikta reorganizācija un ar Streļčenoka rīkojumu izveidota vērtēšanas komisija konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām prasībām.

JKP frakcijas vecākā konsultante ir bijusī KNAB Juridiskās nodaļas vadītāja Ilze Draveniece.

Tāpat arī Jauno konservatīvo frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe ir bijusī KNAB priekšnieka vietniece.

Jāpiebilst, ka bijušās KNAB amatpersonas strādā arī citu ministru birojos. Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) biroja vadītāja ir bijusī KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītājas vietniece Signe Bole, bet satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomnieks juridiskajos jautājumos ir Uģis Upenieks, kurš pēdējos 14 gadus strādājis KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļā, darbojoties ar īpaši smagu korupcijas noziegumu atklāšanu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Operatīvo izstrāžu bijušie darbinieki zinās, kādas metodes jau bija izstrādātas, lai izmeklētājiem būtu vieglāk uzsākt kriminālprocesu, pamatojoties uz šādās izstrādēs iegūto materiālu. Nav saprotams, kas traucēja atklāt RD nelikumības šādiem speciālistiem.

Anna
Anna

Kā notiek citās valstīs ar specdienestiem politikă , tad jau kādreiz redzēsim partijā, piem . Maizīti , Mežvieti ar visām mapītēm ?

Andris
Andris

ZZS – bijušo Komunistiskās partijas darbinieku partija. Ko nu?