Jānis Lagzdiņš: Kučinska vadībā ministri varēs darīt, ko grib

jānis lagzdiņš

Mārim Kučinskim (ZZS) ir labas cerības izveidot valdību un iegūt tai Saeimas vairākuma atbalstu, tostarp arī «Vienotības» balsis, jo viņam ir brīnišķīgas attiecības ar visiem Latvijas politikas līderiem, pat ar partiju «Saskaņa», intervijā «Rietumu radio» sacīja bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš.

«Labi zinot Kučinski no viņa politiskās darbības Tautas partijā (TP) un parlamentā, varu teikt, ka šis profesionālais politiķis un godavīrs tiešām ir godīgs cilvēks, ka viņš nav Latvijas politikas smagsvars – Kučinskim nekad nav bijusi liela autoritāte un ietekme TP, kaut arī viņš divus gadus bijis Saeimas frakcijas vadītājs un arī ministrs,» sacīja Lagzdiņš. «Kučinskis ir izdevīgs pilnīgi visiem. Politiķi zina un virzīja [Kučinski], jo viņa valdībā partijām un ministriem būs viegli strādāt – partijas un ministri varēs darīt to, ko paši grib.»

Lagzdiņš pauda viedokli, ka Kučinskim nav lielas ietekmes arī Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) un viņa vadītās valdības laikā būs grūti virzīt nepieciešamās reformas un pieņemt svarīgus lēmumus.

«Īstie lēmumu pieņēmēji slēpsies kuluāros, nebūs īsti zināmi, un tie nebūs valdības vadītāja lēmumi. Tie pat nebūs valdības lēmumi, bet gan partiju faktisko vadītāju lēmumi,» sacīja Lagzdiņš.

Viņaprāt, zināma loma bijusi arī Kučinska formālajai piederībai Liepājas partijai, jo neveiksmes gadījumā arī ZZS visu vainu priekšvēlēšanu kampaņā varēs novelt «Seska partijai», sakot, ka «viņš jau nav mūsējais».

Lagzdiņš gan uzsvēra, ka «nekas slikts Kučinska vadībā nenotiks, bet arī nekas labs nebūs», jo lēmumu pieņemšana notiks lēni un dažkārt pat nesaprotami.

«Izvirzot Kučinski, ZZS turpinājusi to slikto tradīciju, kāda iezīmējas pēdējos gados Latvijā, ka premjera amatam tiek virzīti cilvēki, kurus partija vēlāk kā valdības vadītājus varēs ietekmēt,» sacīja Lagzdiņš, norādot, ka tādi bijuši citi pēdējā mēneša laikā nosauktie iespējamie pretendenti.

Lagzdiņš gan ļoti augstu novērtēja Kučinska profesionalitāti, pieredzi un diplomāta spējas, samierinot savstarpēji konfliktējošas puses.

«Kučinskis centīsies visiem spēkiem strādāt godprātīgi,» uzsvēra Jānis Lagzdiņš.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar