Ja Kariņš cietīs neveiksmi, Vējonis premjera amata kandidātu meklēs ārpus Saeimas

Vējonis

Ja “Jaunās Vienotības” (JV) politiķim Krišjānim Kariņam ar savu Ministru kabineta piedāvājumu neizdosies gūt Saeimas vairākuma atbalstu, tad Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amata kandidātu parlamentā vairs nemeklēs, izriet no Vējoņa ceturtdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” teiktā.

Valsts prezidents pieļāva iespēju, ka jau šodien varētu tikties ar Kariņu un, iespējams, arī oficiāli nominēt viņu premjera amatam, ja tiks saņemti “signāli”, ka Kariņa piedāvātais valdības koalīcijas modelis gūtu Saeimas vairākuma atbalstu.Jautāts, vai prezidenta lēmumu par Kariņa nominēšanu premjera amatam ietekmēs arī viņa piedāvātās valdības sastāvs, proti, konkrētu ministru vārdi un uzvārdi, Vējonis atbildēja, ka pagaidām viņš uz personālijām neskatīsies. “Svarīgāk – ir vai nav vairākums. Attiecībā uz personālijām, tas, protams, būs nākamais solis valdības veidošanas procesā. Ja es Kariņa kungu nominēšu, pirmkārt, viņam pašam un Jaunai Vienotībai būs jāvērtē, vai piedāvātās personālijas ir “okei” konkrētajiem ministru amatiem,” norādīja prezidents. Tajā pašā laikā viņš gan nenoliedza, ka personālijas var būt izšķirošas jautājumā par Saeimas vairākuma atbalstu konkrētai valdībai, tomēr šo kandidatūru vērtēšanu un izvēli prezidents pagaidām vairāk vēlas atstāt potenciālā premjera ziņā, prasot saskaņot tikai aizsardzības un ārlietu ministra kandidātus.

Tomēr, ja izrādīsies, ka Kariņa valdības piedāvājumam nav parlamenta vairākuma atbalsta, tad prezidents neredz vajadzību “lieki tērēt laiku”, nominējot vēl kādu citu kandidātu no politiskās vides, kura piedāvājumam, visticamāk, arī nebūtu atbalsta. “Manuprāt, tad es vēl izmantošu iespēju meklēt kādu cilvēku ārpusē,” sacīja Vējonis. Viņš gan uzsvēra, – nav garantijas, ka Saeima atbalstītu arī kandidātu, kas nenāk no Saeimas.

Komentējot, cik sarežģīta varētu būt valdības vadīšana parlamentā vismazāk pārstāvētajam politiskajam spēkam, kāda ir JV, Valsts prezidents norādīja, ka, protams, tas nav vienkāršs uzdevums, bet gan nopietns izaicinājums. Tomēr, pretendējot uz iekļūšanu parlamentā, partijas ir paudušas gatavību uzņemties atbildību arī sarežģītākos brīžos, un “JV to ir gatava apliecināt vēlreiz”. “Tikpat atbildīgai rīcībai vajadzētu būt arī no pārējām partijām, vērtējot, diskutējot, runājot, piedāvājot, lai tomēr mēs izveidotu valdību, jo mums vajag darboties spējīgu valdību,” uzsvēra prezidents.

Kariņš noraida Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam

 

Savukārt “Jaunās Vienotības” premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš noraida Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz rītdienai.

“Man šobrīd ir skaidra viena lieta – Aldis Gobzems šo valdību nevēlas izveidot un atbalstīt. Es neveidošu valdību ar Aldi Gobzemu kā iekšlietu ministru,” žurnālistiem sacīja Kariņš. Viņš piebilda, ka “KPV LV” līdz šim teikuši, ka neizvirzīs citu kandidātu.

Valdībai bez “KPV LV”, ar četrām partijām, būtu vien 50 balsis. “50 balsis neatbilst stabilam centra labējam vairākumam,” norādīja politiķis.

Viņš norādīja, ka līdz rītdienai turpinās sarunas ar iespējamiem partneriem, mēģinot rast izveidot stabilu vairākumu.

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tas pats
tas pats

Gobzemu vajag pasludināt par svēto mocekli, tik viņš cietis.

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

vectēvs
Es gan neietu tādā valdībā ,kuri, jūs,KPV un JKP ,apsmēeja, apspļaudīja ,aprēja, apd,bet tagad tēlo mīkstus un pūkainus, bet ,iz dzīves zināms , šie kustonīši spalvu met ,bet tikumi paliek iepriekšēejie , tādeļ esiet gatavi,,ka vecie šakāļi jums,jaunajiem nedos nekādu iespēju pildīt savus priekšvēlēšanu solījumus,jo… un tad atkal sekos apsmiešana par nemakuļiem, nezinīšiem, nevarīšiem

Nu, KPV, nebāziet / TAGAD / galvu veco ”biedru”izliktajās cilpās ,labāk esiet konstruktīva opozīcija un mācieties no citu kļūdām ,rsiet pratīgi un mieru,tikai mieru,jūsu laiks vēl priekšā

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Paldies tam žurnālistam,kurš gribēja uzrakstīt kaut ko riebīgu par gobzemu, bet, izlasot rakstu,sapratu, ka Gobzems ir viskārtīgākais, visīstākais LATVIETIS, kurš jau no agras bērnības ,dzīvojot laukos, vēl mazs būdams, ir palīdzējis vecakiem visos smagajos lauku darbos,pats nopelnīja savām mācībām, vēlāk ,gādāja par sirmo māmuļu, mīl un ciena gādā par savu ģimeni,/nokārtojot jau laicīgi mantiskas attiecības ģimenei un bērniem / ,jo, izskatās ,ka pēc Gobzema dzīvības kāro šakāļi ,to jau visa Latvija redz un dzird,tādēļlūgsim Dievu, lai šim drosmīgajam ,gudrajam cilvēkam pietiktu spēka izturēt šos mēslu vezumus, ko pašlaik vecie partijnieki kopā ar saviem žurņaļugam ,gāž virsū