Grimstošās “Vienotības” pašreizējā līdere Solvita Āboltiņa cer, ka būs vēl vajadzīga

Solvita Āboltiņa

“Vienotības” reitings šobrīd ir noslīdējis zem 5% robežas, tomēr partijas šī brīža līdere Solvita Āboltiņa vēl nemet plinti krūmos un cer, ka viņai būs iespēja arī pēc jauna politiskā spēka priekšsēdētāja nākšanas pie varas darboties partijas valdē. To viņa pavēstīja intervijā Latvijas Televīzijas “Rīta Panorāma” trešdien.

Uz “Vienotības” ārkārtas kongresu, kas  sasaukts 4.jūnijā, pieteikušies 595 delegāti, informēja politiķe.  Tajā tiks izvēlēts jauns partijas līderis.

Āboltiņa LTV pauda viedokli, ka jaunajam vadītājam trūks partijas vadītāja pieredzes, tāpēc viņas padomi varētu būt noderīgi.

Abus “Vienotības” priekšsēdētāja amata kandidātus Āboltiņa vērtēja kā cienījamus un līdzvērtīgus, lai arī ļoti dažādus. Viņa atteicās atbildēt, vai balsos par Edvardu Smiltēnu, jo katram partijā esot jāpieņem savs lēmums par labāko kandidātu.

Solvita Āboltiņa atzina, ka “Vienotība” ir “pietiekami sarežģītā situācijā”. Viņa uz lietām skatoties šādi – ja ir problēma, tā ir jārisina, sekojoši Āboltiņa domā, ka ar darbu “Vienotības” zemo reitingu problēmu var atrisināt. Problēma gan partijā, gan Latvijā kopumā esot tā, ka cilvēki bieži teorētiski spriež, ka kādam problēma ir jārisina, bet paši nav gatavi to darīt.

Politiķe uzsvēra, ka partijas priekšsēdētāja amata kandidātiem priekšā ir būtisks uzdevums, pierādīt, ka “Vienotībai” ir tiesības palikt uz politiskās skatuves. Tāpat esot būtiski, lai zaudējušais kandidāts noliktu malā savas ambīcijas un iekļautos komandā, nešķeļot partiju.

Solvita Āboltiņa atteicās vērtēt pašreizējo partijas ģenerālsekretāru Arti Kamparu, norādot, ka ģenerālsekretāru izvēlēsies jaunais partijas vadītājs un valde.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Janis
Janis

RUDA B’US UN IR VAJADZIGA E’TER’A LAI VEL’ETAJS NEAIZMIRST KA PAR ‘SIEM NU VAIR’AK NAV JABALSO NEKAD