Grigule: Āboltiņas izcilā kompetence – Junkurs uz Honkongu un pensionāru ūjināšana

Āboltiņa

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) pēc Saeimā notikušajām ārpolitikas debatēm velta kritiku “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas kompetencei, kā arī “Vienotības” realizētajai politikai.

Grigule aģentūrai LETA skaidroja, ka, vērojot vakar Saeimā notikušās ikgadējās ārpolitikas debates, piefiksējusi Āboltiņas runu par kompetenci. Politiķes ieskatā, Āboltiņa vienmēr izcēlusies “ar izcilu kompetenci”.

“Pēc tam, kad viņu – partijas vadītāju, saraksta līderi, daudzu videoklipu varoni, viņas pašas vēlētāji neievēlēja Saeimā, viņa kompetenti aizsūtīja jauno kolēģi Jāni Junkuru uz Honkongu, lai varētu saņemt viņam pienākošos mandātu. Otrreiz savu kompetenci viņa nepārprotami nodemonstrēja, ūjinot un ņirgājoties par Latvijas pensionāriem, kuri bija pulcējušies pie Saeimas nama, lai paustu savu protestu un sašutumu par savu grūto stāvokli,” skaidroja Grigule.

Viņa arī norādīja, ka Āboltiņas partija “Vienotība” vadījusi valsti gandrīz visus pēdējos desmit gadus. Politiķes ieskatā šis laiks paliks visiem atmiņā ar vismaz 300 000 uz ārvalstīm aizbraukušu Latvijas iedzīvotāju, ar haosu izglītības sistēmā, kurš joprojām turpinās, ar palielinātiem nodokļiem un ekonomikas stagnāciju.

“Nu jau mēs ekonomikas attīstībā atpaliekam ne tikai no Igaunijas, bet arī no Lietuvas. Šis laiks mums paliks atmiņā ar atteikšanos no lata un apzinātu iedzīvotāju maldināšanu par nozīmīgu ārvalstu investīciju pieaugumu, kolīdz ieviesīsim eiro. Diemžēl notiek tieši pretējais,” uzskata deputāte.

Tāpat viņa uzsvēra, ka “Vienotība” un tās sadarbības partneri un kolēģi Eiropā – Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa, ilgstoši valda arī Eiropas Savienībā (ES) – gan EP, gan Eiropas Komisijā.

“Šī politiskā spēka realizētās ārpolitikas un iekšpolitikas rezultātā vecās Eiropas valstis plaši atvēra durvis bēgļiem no Āfrikas Ziemeļiem un Vidējiem Austrumiem. Pēdējo gadu laikā vien Eiropā ir nelegāli ieceļojuši vairāki miljoni imigrantu. Un šī ES un ilgus gadus arī Latvijā vadošā politiskā grupa nevis cenšas šos procesus apturēt, bet gan imitē darbību, izdodot deklarācijas, kurās, aizbildinoties ar cīņu pret terorismu, aicina dalībvalstis popularizēt pozitīvo islāmu, organizēt islāma garīgo līderu pamanāmību un dot viņiem lielākas iespējas, aicina nodrošināt pedagoģisko aspektu un pat šīs kampaņas iekļaut izglītības sistēmā,” norādīja politiķe.

Kā skaidroja Grigule, tieši šie esot bijuši galvenie iemesli, kāpēc viņa un, pēc politiķes teiktā, arī lielākā daļa citu EP deputātu nobalsoja pret EP rezolūciju saistībā ar ES stratēģisko komunikāciju pret to vērstas trešo personu propagandas apkarošanai. “60 neieradās (balsoja ar kājām), 179 bija “pret”; 208 atturējās un tikai 304 nobalsoja “par”,” norādīja eiroparlamentāriete.

Viņas ieskatā ikviens Eiropas iedzīvotājs arvien skaudrāk un skaudrāk izjūt to, ka nedz ES ārpolitika, nedz iekšpolitika nav diez ko veiksmīga. To apliecinot gan Lielbritānijas balsojums par izstāšanos no ES, gan nebeidzamās migrantu plūsmas, kuras daļu, protams, centīsies novirzīt arī uz Latviju. “Un tas mums radīs daudzas papildus problēmas un riskus,” viņa klāstīja.

Nobeigumā Grigule norādīja, ka “Vienotības” un tās Eiropas partneru viedoklis ir skaidri zināms – par liberālu un atvērtu durvju politiku.

“Esmu daudz runājusi ar Latvijas cilvēkiem, nedz viņiem, nedz man tas nav pieņemami. Es nekad šādai politikai nepiekritīšu. Tāpēc es turpmāk šim jautājumam gan EP, gan Latvijas politiskajās norisēs pievērsīšu vēl lielāku uzmanību,” solīja Grigule, piebilstot, ka “šī cīņa mums vēl ir priekšā”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti



2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mans viedoklis
Mans viedoklis

Galoša galošai pāris

Pozitīvs
Pozitīvs

POARO es tevi atšifrēju !!!
Analizējot tavus rakstus secinu , ka tu – POARO esi slēptais troļu portāls !!!!!