Gobzems: Vienīgi KPV LV ir reāli izveidot valdību

Gobzems

“KPV LV” ir vienīgā partija, kurai ir reāli izveidot valdību, jo jau priekšvēlēšanu laikā tā ir parādījusi sevi kā spējīgu politisko spēku, tāpat partija redz valstisku risinājumu pašreizējai situācijai, uzskata “KPV LV” Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.

Taujāts par sīkāku pamatojumu, kāpēc uzskata, ka tikai “KPV LV” ir šādas izredzes, Gobzems pauda, ka viņa skatījumā “Attīstībai/Par!” politiķis Artis Pabriks pēc būtības esot “atsaucis” savu kandidatūru uz premjera amatu.

Pabriks šodien intervijā Latvijas Radio pauda, ka pašreiz viņa virzīšana Ministru prezidenta amatam nav aktuāla.

Gobzems atbildēja apstiprinoši, ka politiķis un partija joprojām uztur viņa ka “KPV LV” Ministru prezidenta amata kandidatūru. Vaicāts, vai tiks nominēts premjera amatam, Gobzems atbildēja, ka tas ir jāvaicā Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Politiķis akcentēja, ka nākamajam premjerministram būs nepieciešamas milzīgas diplomāta spējas, kā arī viņam jābūt “ar lielu devu baldriānu, lai pietiktu pašam, bet ko var izdalīt arī politiskajiem partneriem”. Valdības vadītājam jāspēj nomierināt, uzklausīt un sadzirdēt sarunas dalībniekus, kā arī viņam ir jābūt psihologam, lai spētu paskatīties paškritiski gan uz sevi, gan uz visiem pārējiem.

Gobzems pieļāva, ka, ja arī otrais sarunu aplis pēc nākamās premjera nominācijas “vestu nekurienē”, tad notiktu pietuvošanās jautājumam “ko sauc par ārkārtas vēlēšanām”. Politiķis aicina pirmajā vietā likt valsts intereses, aicinot ņemt piemēru no Latvijas un pasaules vēsturiskajiem sadarbības piemēriem.

Gobzems atsaucās uz to, ka diplomātisku risinājumu savulaik spēja panākt tā laika Izraēlas premjerministrs Ichaks Rabins un palestīniešu līderis Jasirs Arafats – tas nozīmējot, ka vienošanos iespējams panākt arī Latvijā, kur nav tik ļoti atšķirīgas un saasinātas reliģiskas un ideoloģiskas domstarpības kā Tuvajos Austrumos.

Gobzems arī akcentēja, ka pievienojas Valsts prezidenta paustajām bažām par bezpartejisku premjeru. Šādas iespējas apskatīšanu vai realizēšanu politiķis vērtē kā bīstamu manipulāciju, kas nav atbilstoša demokrātijas vērtībām un ir tām bīstama. Arī bezpartejiska premjera reālāka apsvēršana tuvinātu ārkārtas vēlēšanas, uzskata politiķis.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Yes
Yes

Idiots
Pareizāk būtu izvēleties ministrus un to prezidentu pēc profesionālām spējām, nevis no jaunizcepto deputātu politiskās piederības. Kāda jēga uz četriemgadiemkārtējo stulbeni nodrošināt ar labi apmaksātu ministra vietu???

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

APAR un NA valdībā nedrīkst ņemt!!!!!!!!!!!!!!
Šīs partijas , kas vienreiz izrīkojās kā nodevēji , to turpinās , viņi pirmoreiz darīja visādus māņu gājienus ,lai tikai izgāztu valdības veidošanu un to darīs arī tagad , jo tāda ir visu nodevēju taktika :mānīt un kaitēt .

Tad jau labāk lai ir mazākuma valdība ar stingru , pārliecinātu, varošu un atbildīgu politiku :
32+8+11= 51 saeimā ievēlētie /bez Lemberga,bez Brigmaņa mahinācijām un shēmošanām/

zinātājs
zinātājs

Gobzems ir prasījis kukuli, lai ietekmētu medijus.viņs nedrīkst būt premjers!!!

Lamata
Lamata

Viņu naivisms ir vēlētāju vientiesības rezultāts. Visi grib ko jaunu, tikai nespēj noformulēt, ko tieši. Zagļu ķeršanai, shēmotāju un nelietīgas varas izmantošanai ir paredzētas valsts tiesībsargājošās struktūras. To milzīgais skaits nav sinonīms viņu kvalitātei.Jāizvērtē katras amatpersonas darba kvalitāte, nevis pa burzmu jālikvidē viss , kas izveidots. Jāspēj nošķirt vajadzīgais no liekā. Jaunu pasauli cēla boļševiki.

Jānis
Jānis

Šo tā dēvēto “jauno” partiju naivisms ir vnk nepārspējams. Gribot, nespēju noticēt nevienam Gobzema un vēl mazāk Bordāna vārdam.