Gobzems par “Saskaņu”: Nevelkam sarkanās līnijas pret partiju, bet pret politiskajiem principiem

Gobzems

Partijai “KPV LV” nav bijušas “sarkanās līnijas” attiecībā uz kādām partijām, bet gan pret atsevišķiem politiskajiem principiem.

intervijā Latvijas Radio sacīja premjera amatam nominētais Aldis Gobzems (“KPV LV”), skaidrojot ieceri sarunas sākt ar visiem politiskajiem spēkiem, izņemot “Saskaņu”.

Komentējot partijas “Saskaņa” kritiku valdības veidošanas sarunās par šī politiskā spēka neiesaisti, Gobzems teica: “Ja cilvēks saka, ka visi pārējie ir slikti un viņš vienīgais ir labais, tad varbūt jāpadomā par to, ka kaut kas nav kārtībā nevis ar tiem pārējiem, bet kaut kas nav kārtībā ar to, kurš vienatnē ilgstoši saka, ka visi pārējie ir tie sliktie un nepareizie.”

Gobzems arī uzsvēra, ka “KPV LV” esot “vienmēr teikusi, ka tai nav bijušas nekādas līnijas attiecībā uz partijām”, bet gan “sarkanās līnijas” attiecībā uz atsevišķiem politiskajiem principiem Latvijas politikā.

Savukārt partijas “Saskaņa” pārstāvis, Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja, ka

“Saskaņa” neatbalstīs valdību, kurā nebūs pārstāvēta.

“Mēs nevaram atbalstīt to, kur neesam pie galda un nevaram ietekmēt procesu. Mēs esam partija ar savu programmu un ideāliem un mēs nevaram atkāpties no tā,” sacīja Klementjevs.

Vaicāts, kāda būs “KPV LV” rīcība, ja valdības veidošanas sarunās būs jāizvēlas starp Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Zaļo un zemnieku savienību, Gobzems teica, ka nav iejaucies Jāņa Bordāna (JKP) valdības veidošanas procesā un cer uz līdzīgu attieksmi arī pret sevi.

Toties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu valdības veidošanu uzticēt “KPV LV” līderim Gobzems vērtēja kā politiski loģisku, jo Saeimas vēlēšanās “KPV LV” uzvarējusi labēji centrisko partiju blokā. Viņaprāt, “KPV LV” ir vienīgais politiskais spēks, kas var savākt vairākumu parlamentā.

Atbalstu Gobzema veidotajai valdībai partija sākšot lūkot otrdien pēcpusdienā, kad uzsāks sarunas ar citām partijām. Taujāts, vai valdību plāno veidot no piecām vai sešām partijām, “KPV LV” premjera amata nominants pauda, ka tas ir pāragrs jautājums un vispirms jāuzklausa potenciālie partneri.

Tāpat valdības veidošanas procesā Gobzems vēlas personīgi iepazīties ar visiem Saeimas deputātiem, lai tie varētu saprast viņa cilvēciskās īpašības.

Gobzems kārtējo reizi kritizēja sistēmu, kādā notiek pielaide valsts noslēpumam, kas paredz vētīšanu vairāku mēnešu garumā, un nosauca to par nedemokrātisku. Tā Latvijā neļaujot jauniem politiķiem nonākt vadošos amatos.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Latvijas Radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar