Gobzems “maina plati” valdības veidošanas sarunās

Gobzems

Partijas “KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems paziņojis, ka ir nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību “Attīstībai/Par” (AP).

“Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu “Attīstībai/Par”, kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā, acīmredzot, ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem,” teikts Gobzema paziņojumā.

Gobzems pārmet, ka jau no paša sākuma AP esot bijusi “vēlme spēlēt tikai Edgaram Jaunupam un tā sponsoriem saprotamu spēli”. “Neviena konstruktīva priekšlikuma, meli televīzijas kameru priekšā, gļēvulīgi smaidi, drosmes trūkums runāt seja un aizmuguriski kuluāru piedāvājumi vēl vakar vakarā ar mēģinājumiem izveidot (…) valdību ar Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā un centieniem trūkstošās balsis piepirkt no citām partijām,” AP kritiku turpina Gobzems, “es ļoti ceru, ka partijas šādiem netīriem kuluāru piedāvājumiem netaisās piekrist un netaisās iet Jaunupa pavadā, akceptējot iepriekš politikā pierastu deputātu pirkšanas scenāriju.”

Gobzems apgalvoja, ka Jaunups mēģinot izveidot koalīciju, kurā strādātu AP, Jaunā konservatīvā partija (JKP), “Jaunās Vienotība” (JV) un apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK).

“KPV LV” politiķis paziņojis, ka šīs Saeimas sasaukuma laikā neredzot iespēju sadarboties ar AP, “kamēr tās deputāti ir tikai marionetes Jaunupa kuluāru interesēs”.

 

“Attīstībai/Par!” pārmet Gobzemam saistību ar Šleseru 

Savukārt partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP) pārmet Ministru prezidenta amata kandidātam Aldim Gobzemam saistību ar bijušo politiķi Aināru Šleseru un plānus “pa sētas durvīm” ievilkt valdībā partiju “Saskaņa”.

Kā informēja politiskā spēka pārstāve, Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Gobzems esot sapratis, ka AP nepieļaus viņa izlolotos plānus par “Saskaņas” ievilkšanu valdībā pa sētās durvīm un ka politiskais spēks kategoriski iebilst bezprecedenta slepenības un mediju ierobežošanas idejām.

“Attīstībai/Par!” norāda, ka Gobzema valdības sarunās netika piedāvāts neviens reformu plāns. “AP atteicās nerunāt ar žurnālistiem, atteicās no Gobzema piedāvājuma sastiķēt jebkādu valdību, bet nerunāt par principiem un skaidru reformu plānu,” akcentēts politiskā spēka paziņojumā.

“Mēs kategoriski nepiekritām Gobzema plānam atstāt Latviju uz pusgadu bez rīcībspējīgas valdības. Diemžēl šobrīd piepildās mūsu jau pirms vēlēšanām izteiktās bažas par Gobzema saistību ar cilvēkiem, kuri skatās Krievijas virzienā un ir ieinteresēti situācijas destabilizēšanā Latvijā,” pauž AP.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar