Gobzems: Kariņa veidotā valdība ir vardarbība pret Latvijas sabiedrību

Gobzems

Kritiku Kariņa veidotajai valdībai, nosaucot to par “vardarbību pret Latvijas sabiedrību”, ceturtdien intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” veltīja “KPV LV” politiķis Aldis Gobzems.

Viņaprāt, Ministru kabinetu nedrīkstētu veidot politiskais spēks, kurš Saeimas vēlēšanās saņēmis tik zemu vēlētāju uzticību. “Tā ir klaja sabiedrības gribas neievērošana,” izteicās Gobzems. Viņš gan piebilda, ka pauž savu subjektīvo viedokli.

Politiķis atzina, ka pagaidām aizvien nav skaidrs, kā “KPV LV” Saeimas frakcija balsos jautājumā par Kariņa valdības atbalstīšanu. Viņš uzsvēra, ka līdz šim frakcijas iekšienē nav bijis balsojums par to, vai atbalstīt Kariņa valdību, bet ir bijis balsojums tikai par to, vai partijai piedalīties vai nepiedalīties Kariņa vadītajās valdības veidošanas sarunās.

Gobzems uzskata, ka “KPV LV” dalība Kariņa valdībā būtu kļūda, tomēr viņš izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai tādā gadījumā būtu gatavs pārskatīt savu dalību partijā vai frakcijā.

Runājot par vakardienas neuzticības balsojumu Artusam Kaimiņam, Gobzems norādīja, ka partijas “KPV LV” iekšienē nenotiek konflikti vai šķelšanās, bet gan valda demokrātija.

Pēc viņa teiktā, arī vakardienas “KPV LV” Saeimas frakcijas balsojums par politiskā spēka līdera Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata bija tikai demokrātiska procesa sastāvdaļa, kas neesot saistāma ar partijas šķelšanos vai grupējumu veidošanos.

Gobzems uzsvēra iepriekš jau vairākkārt pausto, ka viņa pārstāvētās partijas biedri pieslienas idejām, nevis cilvēku grupām.

Gobzems teica, ka Kaimiņš, viņaprāt, ir politiski izaudzis līdz ministra amatam un viņam vajadzētu iet par ministru Krišjāņa Kariņa veidotajā valdībā.

Vaicāts, kura ministra amatam Kaimiņš būtu atbilstošs, politiķis atbildēja, ka tas varētu būt gan labklājības, gan ekonomikas ministra amats. “Tāda līdaka, kas tos treknos asarīšus paķertu un padzenātu, valdībā noteikti būtu vajadzīga,” par Kaimiņu tēlaini izteicās Gobzems.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Nākamajā ” Ugunsgrēka” sērijā….