Gobzems: Esmu nopietns premjerministra amata kandidāts

Kopš vēlēšanu rezultātu paziņošanas esmu nopietns premjerministra amata kandidāts, kuram ir jārīkojas kā paraugam sabiedrības priekšā un jāprot stāvēt pāri emocijām un personiskām interesēm, otrdien intervijā Latvijas Radio par sarunām ar citām partijām valdības veidošanā teica partijas “KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Viņš norādīja, ka savu premjerministra cienīgo stāju ieturēs arī attiecībās ar žurnālistiem no visiem medijiem. “Neskatoties ne uz kādām savstarpējām attiecībām, ikviens tiek laipni gaidīts. Esmu gatavs atbildēt uz visiem jautājumiem. (..)Tādu es redzu potenciālo premjerministru, ar kuru var lepoties sabiedrība un žurnālisti,” teica Gobzems.

“KPV LV” otrdien tiksies ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), lai runātu par sadarbības iespējām. Zināms, ka JKP vēlēšanās ieguva nedaudz mazāk balsu, bet arī šīs partijas premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns gatavs stāties valdības vadītāja amatā.

Gobzems stāstīja, ka sākotnēji ar JKP vienosies par sarunu principiem, atrodot saskares punktus. “Šodien globālas vienošanās nebūs. Tā būs drīzāk iepazīšanās – ceļa kartes uzmetums,” stāstīja Gobzems. Viņaprāt, JKP labi saprot, ka sadarbība ar “KPV LV” dod vairāk balsu mērķu īstenošanai.

Jautāts par to, vai “KPV LV” tiksies arī ar 12. Saeimas koalīcijas partijām – Zaļo un Zemnieku savienību, Nacionālo apvienību un “Jauno “Vienotību”” – Gobzems atbildēja, ka, viņaprāt, premjerministra amata kandidātam jāspēj rīkoties valstiski, saglabājot mugurkaulu, arī sarunājoties ar konkurentiem, bet tas nenozīmē atteikties no vēlētājiem dotajiem solījumiem par demokrātiskās kārtības atjaunošanu – kādai tai vajadzētu būt.

Pēc Gobzema teiktā, Valsts prezidentam Raimondam Vējonim valdības veidošanu vajadzētu uzticēt “KPV LV”, jo tās pārsvars pār JKP esot vesela Smiltene.

Politiskie spēki, kuri 13.Saeimas vēlēšanās ieguva visvairāk vēlētāju balsu, plāno savstarpējo tikšanās grafiku, lai uzsāktu sarunas par nākamās valdības veidošanu. Vadošo lomu šajās sarunās gatavojas uzņemties Jaunā konservatīvā partija (JKP) un “KPV LV”.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LR

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jurijs
Jurijs

vjačeslavam jābūt par premjeru -ekonomistam

ruksis
ruksis

Ja šitas pajoliņš kļūs par ministru prezidentu, tad Latvija kļūs par izsmieklu citu valstu priekšā.