Endziņš: Deputāti par likumprojektiem balso emociju vadīti, bet pēc tam paši brīnās

Aivars Endzins

Tiesiskās vides pilnveides komisijas priekšsēdētājs Aivars Endziņš novērojis, ka Saeimas deputāti par likumprojektiem nereti balso “uz emociju viļņa”. Bet pēc tam paši brīnās, kāpēc neesam apmierināti ar likumu piemērošanu praksē.

Likumdošanas jomā Latvijas politiķiem nav ilgtermiņa domāšanas, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Valsts prezidenta izveidotās Tiesiskās vides pilnveides komisijas priekšsēdētājs.

Viņš atzina, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim ir bijis pilnīgi pamatots satraukums par konceptuāli būtisku priekšlikumu iesniegšanu Saeimā likumprojektiem, kad tie tiek skatīti jau trešajā lasījumā. Endziņš arī atzīmēja, ka trīs likumos, kurus prezidents neizsludināja, strīdīgās izmaiņas bija parādījušās tieši trešajā lasījumā.

Tiesiskās vides pilnveides komisijas priekšsēdētājs novērojis, ka Saeimas deputāti par likumprojektiem nereti balso “uz emociju viļņa”, bet pēc tam paši brīnāmies, kāpēc neesam apmierināti ar likumu piemērošanu praksē.

Tiesiskās vides pilnveides komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka pirms tiesību aktu izdošanas tomēr būtu ļoti nopietni jāizanalizē to piemērošanas nianses un dažādie aspekti, mazāk domājot par likuma pieņemšanas ātrumu. “Vajag desmit reizes nomērīt, un tikai tad nogriezt,” sacīja Endziņš.

Viņš atzina, ka kopumā Latvijas tiesiskā vide ir novājināta. Tas rezultējas gan ar ārvalstu investoru ne visai augsto interesi par mūsu biznesa vidi, gan arī ar relatīvi daudziem starptautiskās tiesās zaudētiem tiesas procesiem.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar