EM par OIK atcelšanas izvērtēšanu maksās advokātu birojam, kurš iepriekš ir pārstāvējis OIK saņēmējus

Ralfs Nemiro

No desmit aptaujātajiem juridiskajiem birojiem jaunā ministra Ralfa Nemiro (attēlā) vadītā Ekonomikas ministrija (EM) izvērtējumu par obligātā iepirkuma (OIK) mehānisma atcelšanu un izmaksātā atbalsta atgūšanu uzticējusi tieši zvērinātu advokātu birojam Ellex Klavins, kurš pirms nepilniem diviem gadiem Eiropas Komisijā ir pārstāvējis tieši OIK saņēmēju intereses.

“Ministru kabineta sēdē 12. februārī Ekonomikas ministrija informēja valdību par neatkarīga trešās puses izvērtējuma par obligātā iepirkuma mehānisma atcelšanu un izmaksātā atbalsta atgūšanu tiesiskā ceļā būtību un jautājumiem, par kuriem tiks lūgts sniegt juridisku vērtējumu.

Ministrija nekavējoties noslēgs līgumu ar ZAB Ellex Klavins, kas tirgus izpētes ietvaros iesniedza piedāvājumu ar zemāko cenu un pauda gatavību minēto izvērtējumu veikt divu nedēļu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Plānotā līguma summa – 8712 EUR (bez PVN),” – tā vakar informēja Ekonomikas ministrija.

Taču nu ir atklājies, ka pirms nepilniem diviem gadiem tieši šis advokātu birojs, toreiz vēl ar nosaukumu Lawin Kļaviņš & Slaidiņš ir vērsies Eiropas Komisijā, pārstāvot savu publiski neatklātu klientu – OIK saņēmēju.

Kā noskaidrojis portāls Pietiek, Ekonomikas ministrija nav pat mēģinājusi noskaidrot, vai kādam no tās aptaujātajiem juridiskajiem birojiem nav reāla vai iespējama interešu konflikta, – tā vietā vienkārši noskaidrots pretendents, kas šo izvērtējumu būtu gatavs veikt par vislētāko cenu.

„No visiem juridiskajiem birojiem EM uztic izvērtēt OIK afēras tiesiskumu juridiskajam birojam, kurš savulaik vērsies ar sūdzību EK par šo atbalsta sistēmu, pārstāvot tieši OIK saņēmēju intereses! Braši. Nez, ar kādu mērķi?” – tā šo lēmumu komentē Saeimas deputāts Ivars Zariņš, kurš ir viens no aktīvākajiem OIK sistēmas kritiķiem.

Tikmēr jaunais ekonomikas ministrs Nemiro publiski pavēstījis, ka „jau ar pirmajām dienām ekonomikas ministra amatā ir ķēries pie darba, lai rastu risinājumus Saeimas uzdotā uzdevuma izpildīšanai attiecībā uz obligātās iepirkuma komponentes atcelšanu no šā gada 31. marta”.

Avots: Pietiek

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar