Edgars Jaunups: Reizniece-Ozola ir Belēvičs numur divi

Dana Reizniece-Ozola

Reaģējot uz līdz šim Latvijā nepieredzēto haosu attiecībā uz nodokļu plānošanu, politiķis un basketbola kluba VEF prezidents Edgars Jaunups mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis, ka finanšu ministre Reizniece-Ozola līdzinās bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam – nenoliedzami gudram un izglītotam politiķim, kura politiskā darbība diemžēl neizrādījās pat tuvu tik veiksmīga, kā varēja cerēt viņam stājoties amatā.

reizniece-ozola-belevics-numur-divi

Līdzība patiešām varētu izrādīties ļoti precīza. Dana Reizniece-Ozola tiek uzskatīta par arogantu būtni, kuras ego neļauj dibināt konstruktīvas attiecības ar kolēģiem valdībā un pat savā partijā. Tā rezultātā viņai trūkst gan politiskā svara, gan iespēju aizstāvēt un realizēt jel kādu noteiktu līniju pat tajos jautājumos, kas ir tieši finanšu ministres kompetencē.

Koalīcijas padome trešdien neizdarības dēļ atlika valsts obligāto sociāli iemaksu (VSAOI) ieviešanu, vēsta delfi.lv. Tā vietā dažas nedēļas pirms 2017.gada pieņemts radikāls lēmums strauji, neargumentēti un bezatbildīgi paaugstināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 9% uz 15%. Ņemot vērā demonstrēto bezatbildību un neorganizētību, partija “Latvijas attīstībai”  finanšu ministrei Danai Reiznieciei-Ozolai (ZZS) izsaka neuzticību un aicina viņu atkāpties.

Strauju un radikālu izmaiņu veikšana pēdējā mirklī ir bezatbildīga attieksme pret nodokļu politiku un tūkstošiem nodokļu maksātāju, norāda partijā.

Partijas “Latvijas attīstībai” vadītājs Juris Pūce akcentē, ka attieksme pret simtiem tūkstošiem nodokļu maksātāju ir acīmredzami nicinoša. “Stabilu un pastāvīgi pieaugošu valsts algu saņemošā ministre acīmredzami nesaprot, ka nepamatotas un neargumentētas nodokļu radikālas izmaiņas pārdesmit dienas pirms gada sākuma rada ne tikai milzīgu neskaidrību visiem Latvijas darba devējiem,” norāda Pūce.

Partijas vadītājs pauž uzskatu, ka finanšu ministrei ir atbildīga par izgāšanos valsts budžeta sagatavošanā, izdāļājot “deputātu kvotās” vairāk nekā 20 miljonus eiro un budžeta pieņemšanas laikā spēlējot šahu.

“Tas ir kārtējais signāls Latvijas iedzīvotājiem, ka valdībai tie ir vienaldzīgi. Finanšu ministrei jāuzņemas politiska atbildība par izgāšanos viņas atbildības jomā un jāatkāpjas, ” uzsver Pūce.

“Latvijas attīstībai” ir labēja liberāla partija, kas apvieno rīcībspējīgus un profesionālus cilvēkus, kuri ir gatavi uzņemties atbildību un īstenot valsts attīstībai un izaugsmei nepieciešamās reformas.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
DRO
DRO
eriks
eriks

Danas ticība plakanai exceļa tabulai ir tas pats , kas ticēt- Zeme ir plakana. Jo tas ir acīmredzami.