Dzintars JKP saskatījis “ļoti biezas sarkanās līnijas”

Saeima

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars ,vaicāts, vai ņems JKP koalīcijā, norāda, ka JKP jau patlaban ir sazīmējusi “ļoti biezas sarkanās līnijas”, kas viņam radot bažas.

Dzintars ar aizdomām skatās uz iespējamu sadarbību ar Jauno konservatīvo partiju 13.Saeimā. Tas izriet no Dzintara sacītā intervijā laikrakstam “Diena”.

Vaicāts, vai grib, lai pēc nākamajā rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām saglabājas pašreizējā koalīcija, viņš laikrakstam atbild apstiprinoši, norādot, ka nākamajā koalīcijā vēlas lielāku VL-TB/LNNK svaru un ietekmi. “Mēs neredzam daudz labākas alternatīvas šobrīd,” pauž Dzintars.
Runājot par JKP, viņš liek noprast, ka tajā it kā ir daudz nezināmā. “Kas ir tā JKP? Pašlaik izskatās, ka ikviena koalīcijas partija ir nacionālāka par šo konservatīvo partiju. Latvijā ar vietējiem medijiem viņi runā svešvalodā, viņi nevar atbildēt uz jautājumu par pāreju uz mācībām valsts valodā – tur [Rīgas domes deputātei Jutai] Strīķes kundzei ir gan jā, gan nē – un pilsonības jautājumu uzskata par vispār neaktuālu. Tā pati “Vienotība” un “zaļie zemnieki” pat neatļaujas būt tik kosmopolītiski. Protams, šādas partijas nozvejo daļu vēlētāju balsu, visticamāk, viņi pārvarēs 5% barjeru,” prognozē nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs.
Vaicāts, vai tādā gadījumā ņems JKP koalīcijā, Dzintars neatbild tieši, taču norāda, ka JKP jau patlaban ir sazīmējusi “ļoti biezas sarkanās līnijas”, kas viņam radot bažas. “Tik biezas tās līnijas sazīmējot, izveidosies strupceļš, kas tad vairotu “Saskaņas” iespējas. Jo, kamēr tā vienīgā sarkanā līnija ir agresīvas kaimiņvalsts partneris un politiskais izpildītājs, proti, “Saskaņa”, tikmēr viņu cerības tikt pie varas ir mazas, bet, ja tās līnijas tiks sazīmētas arī uz citām pusēm… mēs atceramies, tas jau pierādījās, [bijušā Valsts prezidenta, vēlākā Zatlera reformu partijas līdera Valda] Zatlera kungam ienākot Saeimā, tas bija mirklis, kad “Saskaņa” bija ļoti, ļoti tuvu ienākšanai valdībā,” atgādina Dzintars.
Pēc viņa domām, ir jau vērojamas pazīmes, ka “Saskaņa” gatavojas ienākšanai valdībā. “”Saskaņa” paziņo, ka viņiem vairāk neesot aktuāls līgums ar “Vienoto Krieviju”. Kāpēc viņi tā paziņo? Acīmredzot ir kaut kāda cerība, ka pie jaunā salikuma varētu pavērties iespējas, kā toreiz bija pie Zatlera. Atceros, ka Valdis Dombrovskis (V) ļoti pārliecinoši man stāstīja, ka veidosim varavīksnes valdību, kurā būs gan “Saskaņa”, gan nacionālā apvienība. Visi, izņemot nacionālo apvienību, bija ar to jau samierinājušies, izdevās no tā izvairīties par milimetra tiesu. Vai tas izdosies šoreiz – nezinu. Konservatīvā partija, šķiet, ir viens no tādiem apstākļiem, kas var tuvināt “Saskaņas” nonākšanu valdībā, uzskata Dzintars.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar