Deputāts Zaķis nenoliek mandātu pat pēc sprieduma stāšanās spēkā

deputāts zaķis

Deputāts Zaķis (“Vienotība”) neplāno nolikt parlamenta deputāta mandātu arī pēc tam, kad spēkā stājies  spriedums vēlētāju balsu pirkšanās lietā, kurā notiesātais atzina balsu pirkšanu par labu Zaķim.

Dzintars Zaķis žurnālistiem norādīja, ka šis spriedums pierādot to, ko viņš teicis jau iepriekš – ka pats nekādās nelikumībās nav piedalījies un nevienam nav nedz licis, nedz lūdzis darīt ko tādu, par ko šajā tiesas procesā bija runa.

Zaķis tāpat atgādināja, ka viņš savu darbību partijā ir apturējis jau pirms gada un partijā nekādu aktīvu darbību neveic.

Lūgts komentēt faktu, ka tiesa ir apstiprinājusi faktu, ka cilvēkiem ir maksāts par to, lai viņi Saeimas vēlēšanās nobalsotu par Zaķi, deputāts norādīja: “Vai tas nozīmē – ja divi iedzīvotāji nolems, ka viņiem kāds deputāts nepatīk, vienosies, ka ir maksājuši un aizies noliecināt tiesā -, tad deputātam ir jānoliek mandāts? Tas pēc demokrātijas neizskatās,” sprieda Zaķis.

Viņš arī norādīja, ka par kārtējo tiesas procesu citā balsu pirkšanas lietā, ko otrdien, 19.oktobrī, sāka skatīt Cēsu rajona tiesa, viņam neesot nekādas informācijas. Bijušajam kolēģim Saeimā Igoram Aleksandrovam viņš nekad nav nedz lūdzis, nedz licis tā rīkoties, nedz arī pēc tam interesējies par šo lietu, apgalvoja Zaķis.

Kā zināms, vienā no vēlētāju balsu pirkšanas lietām stājies spēkā Rēzeknes tiesas spriedums, ar kuru par vainīgu atzīts Jevgeņijs Brovčenko. Centrālajai vēlēšanu komisijai būs jāvērtē, vai pārdalīt mandātus starp deputātu kandidātiem.

Rēzeknes tiesā informēja, ka ne apsūdzētais, ne prokurors nav pārsūdzējis tiesas spriedumu. Līdz ar to 17.oktobrī ir stājies spēkā notiesājošs spriedums. Šis ir pirmais tiesas spriedums, kas apstiprina, ka 12.Saeimas vēlēšanās notikusi vēlētāju balsu pirkšana.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa paziņojusi, ka rosinās politiskā spēka valdi lemt par deputāta Zaķa izslēgšanu no partijas, ņemot vērā, ka stājies spēkā spriedums vienā no lietām par balsu pirkšanu Zaķa labā un iepriekš partija solījusi rīkoties notiesājoša sprieduma gadījumā. Pats Zaķis šajā lietā gan nav tieši iesaistīts, uzsvēra Āboltiņa.

 

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar