Bunkus aktīvi meklējis politisko aizmuguri Saeimā, solot dāsnus ziedojumus

Bunkus

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) nācis klajā ar paziņojumu, ka savulaik personīgi ticies ar Mārtiņu Bunku, par kuru līdz šim publiska informācija, izņemot darba lietas, bija ļoti skopa.

Bunkus zvanījis un piedāvājis satikties, lai lobētu administratora Armanda Rasas kļūšanu par “Trasta komercbankas” likvidatoru. Lai to izdarītu, vajadzēja panākt Nacionālās Apvienības priekšlikuma gremdēšanu, ar kuru bija iecerēts liegt par maksātnespējas administratoru kļūt personai, kas sadarbojusies ar kādu no uzņēmuma kreditoriem.”Tad, kad mēs satikāmies vienā blakus kafejnīcā, bija viennozīmīgs piedāvājums: ja es nobalsoju pret šo priekšlikumu, ja es varu noskaņot arī ZZS frakcijas deputātus, tad es varētu rēķināties ar labu finansiālu atbalstu uz vēlēšanām. Nepiekritu, darījums nenotika,” TV3 Ziņām stāsta Kārlis Seržants (ZZS).

Konkrētas summas neesot minētas. Tikai, ka varētu atbalstīt.

Vai Bunkus uzpircis kādu citu politiķi, Seržants nezināja teikt: “To es nezinu, neesmu klāt stāvējis.”

Rasa, kļuvis par “Trasta komercbankas” administratoru, savā komandā kā ekspertu piesaistījis Bunkus. Pēc Seržanta teiktā, Bunkus atstājis ļoti pārliecināta jurista tēlu. “Viņš veidoja savu centru, kas varētu veikt maksātnespējas procesus, gūt labumu. Labi sakari VID, kur brālis strādāja. Izskatījās, ka ir potenciālais “Sprūds 2″, nākotnē. Grezna dzīve, māja, mašīna, uz cita vārda reģistrēta.”

Savulaik Bunkus ziedojis 6000 eiro “Jaunajam Laikam” un “Vienotībai”. Vienlaikus Bunkus bijis arī “Vienotības” pārstāves Solvitas Āboltiņas vīra Jāņa Āboltiņa kādreiz vadītā uzņēmuma “IVE Motors” administrators. “Vienotība” noliedz, ka būtu kalpojusi Bunkus interesēm, viņš spiedienu neesot izdarījis.

“Šodien Saeimas sēdē kāds no kolēģiem teica: “Vai tiesa, ka Bunkus kādā veidā ir saistīts ar “Vienotību?”, uz ko es atbildēju: “Ne es pats biju saskarsmē, neesmu dzirdējis, ka viņš nepastarpināti runātu ar politiķiem””, raidījumam stāsta Aleksejs Loskutovs (V).

VID publiskoja Bunkus deklarāciju, kuru viņš bija iesniedzis aprīlī. Viņam piederēja septiņi nekustamie īpašumi, aizdevis 1,2 miljonus, nopelnījis 1,4 miljonus. Tiesa gan, darbojoties kā advokāts, nevis maksātnespējas administrators. Kas ir bijuši dāsnie klienti, darījumi – netiek atklāti.

Pēdējā laikā aktuālākais jautājums bija par “ABLV Bank” pašlikvidācijas atļaušanu vai neatļaušanu, kuru saistīja Bunkus interešu sfēru. “ABLV Bank” likvidācija ir ļoti gards kumoss, kur likvidatoriem teorētiski iespēja tikt pie 400 miljoniem eiro. Bunkus bija otrais numurs FKTK iesniegtajā kredītiestāžu likvidatoru amata kandidātu sarakstā, tomēr trešdienas rītā administratora dzīvību laupīja nezināmu slepkavu raidītas lodes.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
azi
azi

Brali- Bunkus; brali- Dirneni …????????

Lamata
Lamata

Jau sen klīst baumas, ka ir divi , ar politiķiem saistīti MNA grupējumi. Kur apgrozās liela nauda, tur viss notiek “po poņaķijam “.