Bondars vilcinās sniegt komentārus par izsaimniekotajiem Krājbankas 15 miljoniem

Mārtiņš Bondars

Tiesas lēmums solidāri piedzīt zaudējumus vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā no septiņiem bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem radījis daudz jautājumu vienam no viņiem – politiķim Mārtiņam Bondaram (LRA).  Tomēr ne plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, ne kolēģi Rīgas domē pagaidām nekādus komentārus no politiķa nav saņēmuši.

Otrdienas Rīgas domes sēde, kas bija pirmā pēc skandalozās ziņas nākšanas klajā 28.jūlijā, sākās ar „Saskaņas” jauniešu organizācijas piketu. Vairāki jaunieši stāvēja pie Rīgas domes sēžu zāles, turot rokās plakātus ar aicinājumu Bonadaram un citiem opozīcijas pārstāvjiem: „Bondar, noliec deputāta mandātu!”, „Vai korupcijas apkarotāja Juta Strīķe varēja balsot par Krājbankas izzadzēju?”, „Juri Pūce, vai palīdzēsiet Bondaram atdot Krājbankai nozagto naudu?”.

Pats Bondars uz šo Rīgas domes sēdi neieradās. Kopš tiesas lēmuma nākšanas klajā vēl nevienam žurnālistam nav izdevies saņemt kaut cik būtiskus komentārus no citkārt tik daiļrunīgā „mēra Bondara”. Reģionu apvienības līderim atbilde visiem ziņkārīgajiem ir viena – tiesas lēmumu viņš nekomentēšot.

Te jāpiebilst, ka jautājumus Bondaram vēlas uzdot ne tikai masu mediju pārstāvji, bet arī viņa kolēģi Rīgas domē, tajā skaitā opozīcijas deputāti.

Jaunās Konservatīvās partijas deputāti Sandris Riekstiņš un Krišjānis Feldmanis norāda, ka Mārtiņš Bondars laikā, kad kandidēja un Rīgas mēra amatu nav informējis kolēģus, ka ir iesaistīts tiesvedībā par izzagto Krājbanku. „Kolēģi tā nemēdz rīkoties. Ja būtu to zinājuši, mūsu attieksme pret viņa kandidatūru būtu citāda”, – vienās domās ir abi JKP deputāti.

Savukārt “zagļu iznīdētāja” JKP līdere Juta Strīķe no komentāriem atsakās vispār – viņai neesot tam laika. Arī Jānis Bordāns (JKP) un Juris Pūce (LA) klusē kā ūdeni mutē ieņēmuši.

Savukārt Vilnis Ķirsis (Vienotība) nesteidz izdarīt secinājumus, norādot, ka vispirms vēlas saņemt skaidrojumus no paša Bondara.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) uzskata, ka Mārtiņš Bondars rīkojies negodīgi. „Pirms vēlēšanām Bondars meloja rīdziniekiem, bet pēc vēlēšanām – saviem kolēģiem,” – pauž Ušakovs.

Uz telefona zvaniem Bondars neatbild, tomēr Mixnews redakcijai nosūtījis īsziņu: „Atgriežos no atvaļinājuma 20.07.”.

Kā jau vēstījām, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 21. jūnijā nosprieda solidāri piedzīt zaudējumus vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā no septiņiem bijušajiem “Latvijas Krājbankas” valdes locekļiem. Pēc 2007. gada Krājbankas valdē kopā ir bijušas septiņas personas. Tie ir Dzintars Pelcbergs, Andrejs Surmačs, Ilze Bagatska, Svetlana Ovčiņņikova, Mārtiņš Zalāns, kā arī divi bijušie bankas vadītāji – Ivars Priedītis un līdzšinējais Saeimas deputāts, jaunievēlētais Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars.

Bijušie bankas valdes locekļi bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

“Krājbankas” administrators “KPMG Baltics” prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa uzsākšanai, cēla 2015. gadā. Pašlaik lieta ar pārsūdzību jau ir nonākusi Rīgas apgabaltiesā.

Apmēram 100 miljonu latu (aptuveni 142 miljonu eiro) līdzekļu iztrūkums “Krājbankā” konstatēts 2011. gada nogalē. Jau tā paša gada 23. decembrī banka tika pasludināta par maksātnespējīgu. Policija par notikušo sāka izmeklēšanu. Ievērojamus mūža uzkrājumus, kas glabājās Krājbankā, toreiz zaudēja arī visu cienītais Maestro Raimonds Pauls.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
jutiste bante
jutiste bante

Ir taču iespēja,ka bodnars TANGO dejos uz NARĀM,tā var būt?!

Andris
Andris

Tiesas spriedumu ir iespējams pārsūdzēt. Ja tiesas spriedums netiek pārsūdzēts, tad viņš stājas likumīgajā spēkā. Respektīvi, ja Bondara kungs pavada savu laiku atvaļinājumā (kas neskaitās objektīvs iemesls pārsūdzības termiņa pagarināšanai), un neko nedara minētās civillietas ietvaros, tad viņš atzīst tiesas lēmumu un ir gatavs uzliktās saistības izpildīt (tas gan vairāk skan pēc joka:). Dažreiz komentāru neesamība arī ir sava veida komentārs!

Jos
Jos

Krājbankas administratoram patīk piesegt “varenos”, bet lēnām, lēnām viss tiks noskaidrots https://skaties.lv/zinas/latvija/sabiedriba/enap-generalprokuraturai-nodod-lietu-par-krapsanos-latvijas-krajbankas-likvidacijas-procesa/