Bezprecedenta gadījums – Kučinskis savam birojam naudu ņem no līdzekļiem neparedzētām vajadzībām

Māris Kučinskis minimālā alga

Neilgi pēc Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdības apstiprināšanas par 178 000 eiro palielināts viņa biroja finansējums, tajā skaitā 91 000 eiro Kučinskis atvēlējis četru jaunu darbinieku algām, ziņo TV3.

Neinformējot koalīcijas partnerus, no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti vairāk nekā 178 000 eiro, lai, kā skaidro Kučinskis, “stiprinātu Valsts kancelejas kapacitāti”.

Pats Kučinskis uzskata, ka naudas ņemšana šim mērķim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ir adekvāts solis. Līdzekļi izlietoti ne tikai algām, bet darba vietu iekārtošanai, piebilda Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Kā zināms, aprīlī diviem Kučinska ārštata padomniekiem ir mainījies statuss un ar viņiem ir noslēgts pastāvīga darba līgums. 20.aprīlī ar Jāni Salmiņu un Aigaru Freimani ir noslēgti pastāvīgi darba līgumi. Salmiņš ir Kučinska padomnieks makroekonomikas jautājumos, bet Freimanis – padomnieks sociāli politiskajos jautājumos. Abu darba alga ir 1100 eiro pirms nodokļu nomaksas.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aradhana
aradhana

Mūsdienu tehnoloģiju attīstības līmenis ir tāds, ka ierindas biroja vadībai principā pietiek ar vienu vidēji dārgu viedtālruni. Protams, premjera biroja vajadzības atšķiras, bet ne jau tik ļoti, lai piepeši būtu jāceļ panika.