Bepe Grillo – tā sauc itāļu Trampu, no kura nobijusies Brisele

Bepe Grillo

Iekšpolitiskie procesi Itālijā strauji virzās uz to, ka nākamajās vēlēšanās jau visai drīz uzvaru varētu gūt tā dēvētā “Piecu zvaigžņu kustība” ar tās līderi Bepi Grillo priekšgalā.

Šobrīd pastāv reāla iespēja, ka tieši šis agrāk sodītais bijušais komiķis varētu drīzumā kļūt par Itālijas premjerministru. Tas savukārt nozīmētu tālāku Eiropas Savienības dezintegrāciju.

Grillo iestājas par izstāšanos no eirozonas, Itāļu liras atjaunošanu un arī visu citu attiecību ar Eiropas Savienību pārskatīšanu. Jautājums, vai Eiropas Savienība pēc Lielbritānijas izstāšanās no tās var pārdzīvot vēl arī Itālijas izstāšanos un kādas tam varētu būt sekas, ir tas, kas šobrīd uztrauc Briseli.

Kas attiecas uz mums, tad Grillo kungs ir liels Krievijas draugs. Iespējams, pat vēl lielāks nekā bijušais Itālijas premjers un Putina ģimenes draugs Berluskoni.

Grillo iestājas par sankciju pret Krieviju atcelšanu un atzīst Krimu par likumīgu Krievijas daļu. Līdz ar viņu lielas Eiropas valsts vadībā nonāktu pagaidām visaktīvākais Krievijas draugs un lobists uz lielās Eiropas politikas skatuves.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar