Balagāns Drošības policijā turpinās. Atkal aiztur Lato Lapsu

Drošības policijas priekšniekam

Normunda Mežvieta (attēlā) vadītās Drošības policijas (DP) darbinieki otrdien atkal aizturējuši žurnālistu, portāla “Pietiek.com” vadītāju Lato Lapsu, kurš neesot pakļāvies DP darbinieku prasībām, proti, nav pārtraucis DP ieejas Ērgļu ielā filmēšanu.

Uz DP izsaukta Valsts policija, kuras kompetencē ir vērtēt Lapsas administratīvo atbildību – nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.

Valsts policisti ieradušies notikuma vietā un turpat no publicista Lato Lapsas pieņēmuši paskaidrojums. Tāpat notikuma vietā pieņemti arī Drošības policijas darbinieku ziņojumi.

Tostarp portāls Pietiek.com otrdien raksta, ka “filmēšana” notikusi ar nefunkcionējošu fotokameru, kurai jau iepriekš bija izņemta gan baterija, gan atmiņas kartes.

Pēcpusdienā Lapsa atbrīvots. Žurnālists pastāstīja, ka Valsts policijas darbinieki nolēmuši žurnālistu neaizturēt.

“Ilgāku laiku DP centās mani “iesmērēt” Valsts policijai, taču viņi mani neaizturēja. Atšķirībā no DP, Valsts policijas darbinieki pārbaudīja manu fotokameru, ar kuru biju atradies pie DP ēkas un konstatēja, ka tajā nav ne baterijas, ne atmiņas kartes. Tādējādi iznāk, ka DP mani aizturējusi par to, ka atrados uz ielas ar fotokamerai līdzīgu priekšmetu, ar kuru nav iespējams ne fotografēt, ne filmēt,” sacīja Lapsa.

Jau vēstījām, ka Lapsu arī iepriekš aizturējusi DP par nepakļaušanos DP darbinieku prasībām.

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
.
.

ļļ rakstīja par cilvēces vēsturē visveiksmīgākās kriminālnoziedzznieces pulkstenīti, ļļ ir dp un vp aģents, kāpēc tas teātris