Ašeradens pārliecināts par “Vienotības” veiksmes stāstu

Ašeradens

Viens no potenciālajiem partijas vadītājiem ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ir pārliecināts, ka “Vienotības” veiksmes stāsts būs simbioze starp vecajiem politiķiem, kuriem, iespējams, ir jāpakāpjas malā, lai dotu ceļu jaunajiem. Šādu pārliecību viņš pauda intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”.

Kā zināms, uz “Vienotības” valdes priekšsēdētāja amatu izvirzītas Ašeradena, Smiltēna un Ķirša kandidatūras.

Ašeradens raidījumā “900 sekundes” atzina, ka “Vienotībā” patlaban valda “hamletiskas kaislības” un situācija ir diezgan smaga. “Redzot, kā situācija attīstās, pieņēmu lēmumu kandidēt [uz partijas priekšsēdētāja amatu],” teica politiķis. Viņš nenoliedza, ka šīs kaislības viņu biedē, tomēr partijai esot atbildība pret vēlētājiem.

Pirmkārt atbildība ir par to, lai valdība strādātu stabili, sacīja Ašeradens. Otrkārt, esot laiks uzdot jautājumu, kāda būs Latvijas nākotne. Ejam priekšvēlēšanu fāzē un ir redzams, ka sāk dominēt divi lieli politiskie virzieni, kas “liek mums savākties un domāt, kāda būs Latvijas nākotne”.

Topot par partijas “Vienotība” priekšsēdētāju, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens centīsies mobilizēt demokrātiskos spēkus, lai nelaistu pie varas Lembergu un Ušakovu.

Šādā situācijā ir iespēja 2018.gada 8.oktobrī pamosties valstī, kurā valdību vada Ušakovs vai Lembergs, brīdina Ašeradens. “Šādas sekas var būt ļoti dramatiskas. Mēs nonāksim vienā jaunā situācijā, kurā vairs nerunāsim par Eiropas valsti, bet par vienu postpadomju republiku,” uzskata politiķis.

Ašeradens uzsver, ka valstiski demokrātiskajam spārnam ir jāvienojas par to, kādas nākotnē ir sarkanās līnijas. Ašeradens pieļāva, ka varētu tikt atbalstīta apvienību veidošana, lai palīdzētu kādam politiskajam spēkam.

Runājot par “Vienotības” nākotni, politiķis norāda, ka kongresā ir jāievēl laba valde, jāpārtrauc ķildas, jāsaprot savas kļūdas un jāvienojas par nākotnes politiku. “Ceru, ka “Vienotība” savāksies un skaidri pārdefinēs savu kursu,” viņš teica.

Ašeradens piebilst, ka viņu biedē kolēģa Edvarda Smiltēna uzstādījums attiecībā uz “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. “Uzlikt viņu par centrālo problēmu ir rupja kļūda,” pauž Ašeradens.

Tāpat Ašeradens atzīst, ka viņam simpātisks šķitis Viļņa Ķirša starts pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Viņaprāt, Ķirsis uzņēmās vadību diezgan bezcerīgā situācijā, bet sasniegtais parāda, ka partijai ir atbalsts.

Vaicāts, kādu termiņu iecerētā paveikšanai viņš sev noteiktu, nokļūstot “Vienotības” priekšsēdētāja amatā, Ašeradens teica, ka būs lepns, ja tiks sagaidīts nākamais partijas kongress.

Vai Ašeradenam izdosies reanimēt kādreiz tik vareno partiju “Vienotība”, redzēsim jau tuvākajā nākotnē.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar