Ameriks paziņo par atkāpšanos no Rīgas vicemēra amata

Ameriks

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) nolēmis atkāpties no amata. Savu lēmumu Ameriks pirmdien īsā preses konferencē paziņoja žurnālistiem.

Savu atkāpšanos no vicemēra amata Ameriks skaidroja ar reputācijas jautājumu: “Šajos apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, es uzskatu, ka mana reputācija, Rīgas domes reputācija un arī manas partijas reputācija ir apdraudēta.”

Ameriks uzsvēra, ka nekādā veidā nav saistīts ar “Rīgas satiksmes” iepirkumiem un iespējamām nelikumībām tajos, kas pašlaik tiek izmeklētas. “Man nav un nekad nav bijis nekāds statuss šajā kriminālprocesā,”  paziņoja Ameriks.

Viņš arī skaidroja pazīšanos ar uzņēmēju Māri Martinsonu, kurš aizturēts “Rīgas satiksmes” korupcijas krimināllietā. “Uzņēmēju Māri Martinsonu es pazīstu vairākus gadus, pat desmit gadus. Uzskatu, ka mana pazīšanās ar Māri Martinsonu ir cēlonis visām aizdomām par mani un attiecīgi saistītajiem likuma pārkāpumiem. Nekad, kopš viņu pazīstu, neesmu iesaistījies nekādos nelikumīgos darījumos vai arī tos veicinājis,” sacīja Ameriks.

Viņš arī pauda, ka neviena uzraugošā vai tiesībsargājošā iestāde nav atradusi nekādus pārkāpumus viņa amatpersonas deklarācijā.

Partijas frakcija un valde tuvākajās dienās virzīs citu kandidātu Rīgas vicemēra amatam.

Andra Amerika vārds pagājušajā nedēļā minēts saistībā ar pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma “Rīgas satiksme” (RS) korupcijas lietu.

Tāpat plašsaziņas līdzekļos pavīdēja ziņa, ka Amerika dzīvesvietā notikusi kratīšana. Taču viņš nekādus komentārus par to nav sniedzis, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

“Es atkārtoju vēlreiz: man pat nav priekšstata par tiem iepirkumiem, tā nav mana sfēra,” TV3 raidījumam “Nekā personīga” apgalvoja Ameriks.

Atkāpjoties no vicemēra amata, Ameriks saglabās Rīgas domes deputāta mandātu.

Pēc līdzšinējā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika atkāpšanās no amata partija “Gods kalpot Rīgai” šim amatam nolēma virzīt partijas valdes locekli, domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Yes
Yes

Nav vairs kur bāzt naudu, konti, pagrabs un garāža pilni

guna
guna

kukuļmeistar, kā tad tu tagad dzīvosi?

Andris
Andris

Interesanti būtu uzzināt Andra tautību.. Gan no mātes, gan tēva puses

Aleksis Bišustrops
Aleksis Bišustrops

ŽĒL,neviens sorosoīds kaut ko tādu nedarīja un nedarītu,sorosists un sile-nesaraujami