Āboltiņas vīra firmas veiksme iet roku rokā ar “Vienotības” atrašanos pie varas

Āboltiņas vīra firma

Partijas “Vienotība” līderes Solvitas Āboltiņas vīra pārstāvētais uzņēmums SIA «Auto Blitz»,  kurš jau iepriekš ieguva tiesības piegādāt 40 jaunus spēkratus Valsts policijai, tagad piegādās 52 automašīnas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā ir noslēdzies atklātais konkurss par ātrās palīdzības automašīnu iegādi un aprīkošanu brigāžu mediķu vajadzībām. Kopumā tika saņemti deviņi pretendentu piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts «Auto Blitz».

«Auto Blitz» piedāvājums atbildis visām konkursa nolikumā izvirzītajām prasībām, tehniskajai specifikācijai un ir saimnieciski visizdevīgākais, skaidroja NMPD pārstāve. Plānots, ka gada laikā dienestam tiks piegādātas 52 jaunas, pilnībā aprīkotas un Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētas ātrās palīdzības brigāžu mašīnas par kopējo summu 4,02 miljoni eiro, ieskaitot PVN.

Saskaņā ar konkursa nolikumu vērtējums veidojās no vairākiem parametriem – mašīnas cenas, dzinēja jaudas, reglamentēto tehnisko apkopju un transportlīdzekļa ekspluatācijas izmaksām 300 000 kilometru darbmūža nobraukumam, servisa pakalpojumu izmaksām, rezerves daļu izmaksām un tehnisko apkopju un garantijas nosacījumiem.

NMPD ir nosūtījis informāciju par komisijas lēmumu pretendentiem un Iepirkumu uzraudzības birojam. Ja desmit dienu laikā netiks saņemtas sūdzības, komisijas pieņemtais lēmums stāsies spēkā, norādīja NMPD pārstāve.

Janvārī opozīcijas deputāts Andrejs Elksniņš (S) bija lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) pārbaudīt valsts iepirkumos uzvarējušā «Auto Blitz» darbību.

Elksniņš iesniegumā KNAB pauda, ka «Auto Blitz» «pēdējos trijos darbības gados pamanījies ar savas pārstāvētās markas automobiļiem apgādāt ne vienu vien valsts iestādi, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro».

«Lauvas tiesa nopelnīta tieši Iekšlietu ministrijas iepirkumos, un pēdējais no tiem – piegādātie «Opel Insignia» automobiļi – ir izpelnījies īpašu uzmanību. Īpatnēji, bet iepirkumu veiksme iet roku rokā ar partijas «Vienotība» atrašanos pie varas,» norādīja deputāts.

«Firmas.lv» pieejamā informācija liecina, ka «Auto Blitz» padomē darbojas partijas «Vienotība» valdes priekšsēdētājas Āboltiņas dzīvesbiedrs Jānis Āboltiņš.

Savukārt septembrī KNAB informēja, ka pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu saistību ar uzņēmumu «Auto Blitz», kurš ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas un kurā darbojas Āboltiņas dzīvesbiedrs. Uzņēmums Valsts policijai 2014.gadā piegādāja 40 jaunas «Opel Insignia» automašīnas par 1,3 miljoniem eiro bez PVN.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka nedaudz vairāk par pusi «Auto Blitz» kapitāla daļu pieder AS «Mūsa Motors grupa», bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī «Mūsa Motors grupas» padomē.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 924 458 eiro apgrozījumu un 20 096 eiro peļņu. Savukārt 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 821 882 eiro apgrozījumu un cieta 38 127 eiro lielus zaudējumus.

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
haha
haha

Ja gribat, lai jums autoservisā pasaka: “mēs nezinām, kā šo salabot”, tad brauciet uz auto blitz, tur tā arī pateiks, pašam bija pieredze 2x, par laimi vairs tur nebraucu. Savukārt kaktu servisā kā par brīnumu visu māk salabot :).

Robs
Robs

Uzraksti kādu komentāru, ka Tev tas sāp un iepird dīvānā! Pārējais viss atrisināsies pats no sevis!

Mazais NOSTRADAMUS
Mazais NOSTRADAMUS

Visiem mums viena saule ,meness ,zvaigznes ,engeli ,……mus vero ,silda un katram pec nopelniem apgaismo musu dzives celu ..Taka neskaudiet kam vairak ,kas ir …Tur augsa Visuma varenie redz visu ..pat katrs izteiktais vards tiek sadzirdets …pec nopeniem uzklausits …

Anonīms
Anonīms

Malacis!!!!

BMW
BMW

Jums vienkārši skauž!

Mhm
Mhm

Es ar domāju, ka tā ir tikai sakritība ????

juris
juris

ko dara mūsu ‘;godigie; organi,kaneko neredz banditiem tik dzive mūsu valstī!

Ms.Y
Ms.Y

Cik diletantisks triepiens. Raksta autors sagrābstījis kopā publiski pieejamas informācijas druskas, iekopējis dažus teikumus no senākiem rakstiem, piemeklējis ‘ļaunu vēstošas ilūzijas’ noskaņu vārdiem un noklikšķinājis ‘publicēt’.
Kur ir jūsu pierādījumi, godātais Puaro? Es vēlos uzzināt, kādā ceļā ļaundari Āboltiņi gūs labumu no šī iepirkuma. Kur ir jūsu izpētes materiāls?
Jūs varat labāk. H.Puaro būtu kauns par šo.

Jānis
Jānis

Nekad neesmu balsojis par Vienotību vai Āboltiņu un to nekad nedarīšu, bet peikrītu Tev, ka šis Puaro raksts ir vienkārši nožēlojams. J

SED
SED

Ir iepriekš zināms un sarunāts piedāvājums,pamatojotes uz,kuru tiek izsludināti iepirkuma konkursa noteikumi,kuros tiek iekļautas smalkas nianses,kuras izpildīt ir iespēja tikai noteiktai jau iepriekš zināmai tehnikai. Šī ir sen zināma un populāra iepirkumu shēma. Pārdevējs samaksā noteiktu summu pircējam “uz rokas” ,lai iepirkuma noteikumi tiktu rakstīti tieši viņa piedāvātajai tehnikai,kura ne vienmēr ir vislabāk piemērota uzdevumu izpildei,bieži vien pat otrādi. Tā,kā prcējs šoreiz ir valsts,tad apčakarēti tiekam mēs.

...
...

acis esot spogulis uz dvēseli :D .. bet nopietni, tas ir tikai tāpēc, ka mēs to atļaujam… ja izietu ielās, šie intriganti izjustu paniku…

Mr. X
Mr. X

Vai tad kāds par to šaubās?