2015. gadā nomiruši 90 zīdaiņi – viņu nāvē ir vainojama Latvijas valdība

zīdaiņi

2015.gadā Latvijā miruši 90 zīdaiņi, kas ir par septiņiem bērniem vairāk nekā 2014.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati par bērniem Latvijā.

Pērn miruši 59 zēni un 39 meitenes zīdaiņa vecumā. Savukārt gadu iepriekš Latvijā zīdaiņa vecumā nomira 45 zēni un 38 meitenes.

Trešdaļa jeb 32 zīdaiņi miruši tajā pašā dienā, kad piedzima. 13 zīdaiņi nomira 1-6 dienas pēc dzimšanas, 10 zīdaiņi – 7-28 dienas pēc dzimšanas, bet 35 zīdaiņi nomira laikā no viena līdz 11 mēnešiem pēc savas dzimšanas.

Kā liecina dati, 43 zīdaiņiem nāves cēlonis bijis noteikts – perinatālā perioda stāvokļi, 24 – iedzimtas kroplības, deformācijas un hromosomu anomālijas, 10 – citur neklasificēti simptomi un pazīmes. Trīs zīdaiņi miruši ārēju apstākļu ietekmē, bet vēl 10 zīdaiņu nāves cēlonis tiek kvalificēts kā “pārējie cēloņi”.

Tik liela zīdaiņu mirstība vistiešākā veidā ir katastrofālā nabadzībā turētās Latvijas veselības aprūpes sekas. Latvija jau gadiem ilgi veselības aprūpei atvēl vismazāko procentu no iekšzemes kopprodukta no visām OECD valstīm, kā rezultātā krasi ir pieaugusi gan zīdaiņu mirstība, gan pasliktinājušies visi citi sabiedrības veselības un mirstības rādītāji.

Mirstības pieaugums no ārstējamām slimībām, zīdaiņu mirstība ir tiešā veidā politikas sekas un jau šogad mēs uzzināsim, vai arī Kučinska valdība turpinās šo politiku, kas nogalina Latvijas zīdaiņus, onkoloģijas un citu diagnožu pacientus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mārtiņš
Mārtiņš

Tātad pie iedzimtām slimībām vainīga valdība? Sviests kaut kāds.

tapa
tapa

nauda visu neatrisinaas.