Uzkodas vīna vakaram, kas neizmaksās vairāk par 11 eiro

uzkodas vīna vakaram

“Treknie” gadi bija labi, taču tie iznīcināja kādu jauku tradīciju – uzņemt savās mājās viesus, un celt galdā pašu gatavotus labumus. Tagad ekonomiskā situācija ir ļāvusi mums atgriezties vecajās sliedēs. Daudzi, kam līdz šim ēst gatavošana un uzturēšanās virtuvē bija sveša, tagad labprāt uzrota piedurknes un ķeras klāt savu kulināro spēju attīstīšanai. Un jāteic, bieži cilvēki ir pārsteigti, cik labi viņiem tas izdodas!

Uzkodas vīna vakaram, kas neizmaksās vairāk par vienpadsmit eiro – piedāvājam labu un samērā lēti īstenojamu ideju, kā neiztērējot daudz naudas un nepavadot milzu laiku virtuvē, varēsit baudīt brīnumainas ēdamlietas savu draugu kompānijā.

Pieņemsim, ka uz vakariņām pie vīna glāzes jums negaidīti ir pieteikušies ciemos trīs draugi. Ko tad, ja tas nebija paredzēts jūsu budžetā, taču uzkodas vīna baudīšanas priekam galdā ir jāceļ? Lūk,  piedāvājam jums šādu ēdienkarti par aptuveni 11 eiro (daudzums domāts 4 personām):

# siltās Mocarellas maizītes
# vistu akniņu rumaki
# crostini ar garšaugu krējumsieru

Jums būs nepieciešams:
# Mocarellas siers (1 iepakojums)
# tomāti (4 gab.)
# kārtainā mīkla (1 iepakojums)
# vistu akniņas (½ kg)
# bekons (1 iepakojums)
# graudu maizīte (1 klaipiņš)
# krējumsiers (“Kārums” vai “Filadelfija”)
# Vidusjūras garšaugu maisījums
# bazilika pesto (visjaukāk, ja tas ir pašu gatavots, bet ja tāda nav, var izlīdzēties ar veikalā nopērkamo)

Vispirms no paciņas izņem kārtainās mīklas plāksnes, saliek rindiņā atkausēties. Pa to laiku sagriež smalkās šķēlītēs tomātus. Mocarellu pārgriež uz pusēm un arī sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs.

No graudu maizītes ar glāzes palīdzību izspiež apaļas formītes. Uzkarsē krāsni uz 190C. Liek maizītes apgrauzdēties. Iemaisa krējumsierā garšaugu maisījumu, var pievienot mazliet sāls. Izņem apgrauzdētās maizītes.

Kad kārtainās mīklas plāksnes atlaidušās, sagriež tās sešos vienādos kubiņos. Izklāj uz cepešpannas cepamo papīru un liek uz tā sagriezto kārtaino mīklu, katram gabaliņam uzliek tomāta šķēlīti, piciņu bazilika pesto un virsū plānu šķēlīti Mocarellas. Kad visi gabaliņi sagatavoti, šauj krāsnī uz 15-20 min. un cep, līdz maizītes smuki brūnas.

Tikmēr apsmērē apgrauzdētās maizītes ar krējumsieru, dekorē ar tomāta šķēlīti, sapiparo, ja vēlas. Kad tās gatavas, ķeras klāt rumakiem.

Vistu akniņas atbrīvo no cīpslām, sagriež vienādos gabalos. Katru gabalu ietin bekona šķēlē, liek karstumizturīgā traukā. Kad Mocarellas maizītes gatavas un rumaki satīti, tos liek krāsnī, arī uz 20 min. Kad gatavi, katru uzliek uz salvetes, lai notek liekie bekona tauki.

Ņem lielu šķīvji, pa vidu bļodā kārto rumakus, apkārt Mocarellas maizītes, ja pietiek vietas, arī crostini.

Nu re, un tas viss neaizņems pat stundu jūsu laika!

Lai jauks sestdienas vakars kopā ar draugiem!

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

 

Autore: Agnese Lasmane

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz