Revolucionāra metode, kā notievēt: ēd speķi, dzer šņabi un aizmirsti par skriešanu

kā notievēt

Amerikā milzu ažiotāžu izraisījusi jaunizceptās dietoloģijas zvaigznes Granta Petersena (Grant Petersen) grāmata “Eat Bacon, Don’t Jog”. Bestsellera autors satriec pīšļos visas līdz šim zināmās metodes, kā notievēt.

Zaļbarība nelīdzēs, vismaz ne notievēt. Toties droša metode kā notievēt – uzturā lietot gaļu, sieru un putukrējumu, apgalvots grāmatā “Eat Bacon, Don’t Jog”.

Ēst vairāk taukus nekā ogļhidrātus, – lūk, noslēpums, kas palīdzēs notievēt, apgalvo jaunizceptā dietoloģijas zvaigzne Grants Petersens, bestsellera “Eat Bacon, Don’t Jog” autors. Daudzus gadus Petersons mēģinājis atbrīvoties no liekā svara, pielietojot visiem zināmās populārās metodes: atsakoties no taukiem un katru dienu vienu stundu veltot treniņiem. Bez rezultātiem.

Kad uzlecošā dietoloģijas zvaigzne bija izmēģinājis vienu diētu pēc otras, viņš secinājis, ka vienkārša kaloriju deficīta metode tomēr nelīdzēs. Un vaininieks visam – insulīns. Kad uzturā tiek lietoti ogļhidrāti, tieši insulīns ir nepieciešams tam, lai pārvērstu tos glikozē.

Taču insulīnam ir vēl kāda funkcija. Tas liekās kalorijas pārstrādā taukos. Ja uztura plānā veic korekciju tā, lai tauku būtu vairāk, organismu var „iemācīt” izmantot tos ne tikai kā rezerves, bet arī kā „pamata degvielu”. Ja dienā cilvēks apēdīs ne vairāk par 50 g ogļhidrātu (t.i. maizes šķēli vai vienu banānu), tad ķermenis, lai iegūtu enerģiju, sāks dedzināt taukus. Šis atklājums ir galvenā ideja, uz kā būvēta Petersona notievēšanas sistēma.

Lūk, desmit galvenie padomi kā notievēt, kurus iesaka Grants Petersens visiem tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekā svara.

 

kā notievēt

1. Ēdiet zivis, gaļu un avokado

Lai paātrinātu vielmaiņu, ir jāsabalansē taukskābju omega 6 un omega 3 līdzsvars organismā. Visbiežāk mūsu organismā ir pārāk daudz pirmās un pārāk maz otrās.

Lai to labotu, uzturā ir jālieto vairāk lasis, sardīnes, siļķes, anšovi, moluski, kā arī krabji, garneles, jūras ķemmītes, austeres u.t.t..

Tomēr ir jāliek aiz auss, ka nevajadzētu ēst pārāk daudz tunča un zobenzivs, jo šajās zivīs ir daudz dzīvsudraba.

Vajadzīgo taukskābju daudz ir arī olīvās, avokado un riekstos, kā arī kokosriekstu eļļā.

Tauki, kurus satur šie produkti, ir „labās” taukvielas, jo tiek pārstrādātas labāk par citiem taukiem. Un šī ir pati efektīvākā „degviela” ķermenim, sirdij un smadzenēm.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu3

2. Tradicionālo brokastu vietā izdzeriet tasīti kafijas ar sviestu

Pievienojiet rīta kafijai vai tējai 3-4 ēdamkarotes sviesta vai kokosriekstu eļļas. Ideālas brokastis, apgalvo grāmatas “Eat Bacon, Don’t Jog” autors. Ja tomēr ar to ir par maz, apēdiet brokastīs sviestmaizi vai trīs olas.

Pēc kāda laika jūs konstatēsit, ka vairs nejūtat izsalkumu no rīta. Tomēr brokastis ir jāēd. Nevajag no rīta pārtikt vienīgi no saldumiem: tas tikai pastiprinās tieksmi pēc cukura un veicinās pārēšanos dienas laikā.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu4

3. Atsakieties no „cukura bumbām”

Kad visi ēda vienīgi sezonas augļus, turklāt mazus un ne vienmēr saldus, viss bija kārtībā. Turpretī tagad veikalu plauktos rindojas vairs ne lauksaimniecības produkti, bet gēnu inženierijas brīnumi: milzīgi, saldi jo saldi augļi, kas, šķiet, jau sen tiek audzēti sazin kur, toties augu gadu. Piemēram, vīnogas. Kas gan cits tās ir, ja ne cukura bumbiņu ķekars?

Glikoze, laktoze un citi cukuri vienmērīgi „izklīst” visā ķermenī, turpretī fruktoze taisnā ceļā dodas uz aknām. Ja tām ir jāpārstrādā milzīgs kvantums fruktozes, tās sāks buksēt. Rezultātā cukurs pārvērtīsies triglicerīdos – bīstamajos taukos un nonāks atpakaļ asinīs. Un šie tauki savu vietiņu atradīs jūsu asinsvados un uz gurniem.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu5

4. Mēģiniet ieturēt gavēni, taču ēdot gaļu

Visiem ir zināms, cik vērtīgs ir gavēnis, pat nereliģioziem cilvēkiem. Parasti tas notiek tā: jūs pārstājat (gandrīz) ēst, insulīna līmenis krītas, jūs jūtaties izsalcis, bet organisms zaudē lieko svaru. Taču, ja jūsu mērķis ir strauji samazināt insulīna līmeni asinīs, ir divi labāki paņēmieni kā to izdarīt.

Pirmkārt, ieturot gavēni jūs varat piespiest sevi ēst produktus ar augstu tauku un zemu ogļhidrātu procentu. Otrkārt, jūs varat 24 stundas neēst vispār neko citu, izņemot taukus (sieru, putukrējumu, kokosriekstu eļļu, olīveļļu, speķi, olas, treknu gaļu).

 

kā notievēt

5. Lielisks ēdiens – tumšzaļie un rūgtie dārzeņi!

Tumšzaļi lapu dārzeņi, piemēram, kale kāposti, garšo ne visiem. Taču velti: tie ir izcili palīgi notievēšanas procesā. Lieciet šķīvī kāpostus, cigoriņus, mangoldu, spinātus, salātus, pieneņu un sinepju lapiņas. Turklāt lieliski, ja saglabāsies to dabiskā garša – neliels rūgtenums.

 

kā notievēt

6. Neēdiet olas baltumu, omleti un kartupeļus

Dzeltenums ir labākā olas daļa. Vairums cilvēku uzskata, ka olas dzeltenums ir holesterīna avots, tomēr tie ir maldi.

Un par kartupeļiem – nekādu citu vērtīgu vielu, izņemot kāliju, tie nesatur. Turpretī kartupeļos ir daudz cietes, kas cilvēka veselībai kaitē, uzskata jaunizceptais dietoloģijas guru Petersens.

 

kā notievēt

7. Kokosrieksts – tievēšanas dievs!

Kokosrieksti smadzenēm ir gandrīz tas pats, kas lasis, apgalvo grāmatas “Eat Bacon, Don’t Jog” autors. Kaut vai tāpēc, ka kokosrieksti nesatur ogļhidrātus.

Kokosriekstus lietojot uzturā, daudzkārt samazinās aptaukošanās risks, kā arī iespējamība saslimt ar vēzi, Alcheimera un Pārkinsona slimību, kā arī citām neiroloģiskām kaitēm.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu9

8. Ēdiet grieķu jogurtu

Tam ir jābūt ar zemu tauku procentu un bez pievienota cukura. Vienkāršāk sakot, tam ir jābūt skābenam, nevis saldam.

Ēdot grieķu jogurtu, jūs ķermenim sniegsiet lielisku olbaltumvielu un vērtīgo ogļhidrātu lādiņu. Bet ja tas jums nelien iekšā, jo šķiet par skābu, augļu vietā labāk pievienojiet tam nedaudz ogu.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu10

9. Alkoholu jūs DRĪKSTAT dzert!

Diēta, kuras laikā ēdat maz ogļhidrātu, ir laba tajā ziņā, ka nav jāskaita uzņemtās kalorijas. Jo jūsu mērķis – ierobežot tieši ogļhidrātu daudzumu.

Un šī ir lieliska vēsts visiem tiem, kas arī tievēšanas procesā vēlas iemest pa mēriņam sīvā. Galvenais noteikums – nedzeriet alu, jo tajā kā reiz ir daudz ogļhidrātu. Jūsu rīcībā ir nesaldināts alkohols: viskijs, džins, rums, tekila, šņabis.

 

revolucionara-metode-ka-notievet-ed-speki-dzer-snabi-un-aizmirsti-par-skriesanu11

10. Aizmirstiet par skriešanu!

Grāmatas “Eat Bacon, Don’t Jog” autors Grants Petersens, pamatojoties uz pētījumiem, apgalvo, ka skriešana patiesībā nav labākais veids, kā zaudēt lieko svaru. Daudz efektīvāki ir īsi, bet ārkārtīgi intensīvi treniņi. Tie liek muskuļiem „degt” un lietot vairāk skābekļa.

Un vēl viena laba ziņa – pilnvērtīgam treniņam pilnīgi pietiek ar 5 – 10 minūtēm katru dienu. Un ne pārāk patīkama ziņa – šajos īsajos treniņos jums ir jāpagūst maksimāli noslogot visu ķermeni. Šajās minūtēs savu ķermeni pamatīgi „sapuriniet”.
Šī acīmredzami ir kārtējā „revolūcija” pieņēmumos par metodēm, kas ļauj notievēt. Vai pareiza, par to ir jāspriež katram pašam, jo katrs cilvēks tomēr ir unikāls, lai ko arī apgalvotu dietologi un treneri.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: The Daily Mail

 

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

1 Komentārs on "Revolucionāra metode, kā notievēt: ēd speķi, dzer šņabi un aizmirsti par skriešanu"

avatar
Kārtot pēc:   jaunākie | vecākie | populārākie
ehh...
ehh...

Jā un nomirsti tuvāko gadu laikā.

wpDiscuz