Pusdienu recepte steidzīgajiem: spageti ar mērci tikai 9 minūtēs!

pusdienu recepte

Šī pusdienu recepte, kuras īstenošanai nepieciešamas tikai deviņas minūtes un panna, būs īsts atradums cilvēkiem, kuru dzīves ritms līdzinās sprintam. Turklāt rezultāts ir ļoti garšīgs!

Spageti ar gardu mērci – lieliska pusdienu maltīte steidzīgajiem, kuras pagatavošanai nāksies tērēt tikai deviņas minūtes. Turklāt no virtuves inventāra būs nepieciešama vienīgi panna.

Šī pusdienu recepte ir ļoti vienkārša, izmēģiniet – maltītes gatavošanai virtuvē pavadītais laiks saruks līdz minimumam.

 

Izejvielas:

spageti — 350 g

ķirštomāti — 350 g

sīpols — 1 gab.

ķiploks — 4 daivas

paprikas pulveris — 0,5 tējk.

baziliks, svaigs — 2 zariņi

olīveļļa — 2 ēd.k.

sāls

pipari

ūdens – 4 glāzes

rīvēts Parmezāna siers, nedaudz

pusdienu recepte

Pagatavošana:

Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Bazilika lapiņas atdala no kāta, kurus sīki sagriež.

Dziļā pannā liek spageti, tomātus, sasmalcinātos sīpolus, ķiplokus, bazilika kātus, pārkaisa ar paprikas pulveri. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un ūdeni.

Uz straujas uguns vāra, ik pa brīdim spageti apgrozot, līdz mirklim, kad spageti ir „al dente”, bet ūdens gandrīz viss iztvaikojis. Tam būs nepieciešamas apmēram 9 minūtes.

Servē uz šķīvjiem, pārkaisa ar bazilika lapiņām un rīvētu Parmezāna sieru, nedaudz uzšļaksta olīveļļu un pasniedz izsalkušajiem pusdienu gaidītājiem.

Deviņas minūtes, un gatavs! Lūk, cik ātri var pagatavot pusdienu maltīti. Ja nespējat iedomāties savas pusdienas bez gaļas, pagatavotajiem spageti var pievienot kādu cepta bekona šķēlīti vai žāvētas vistas gabaliņu.

Labu apetīti!

 

Pastāsti, kā garšoja – raksti komentārus un seko mums Facebook un Twitter!

 

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz