Kā pusdieno veiksmīgie un bagātie? Tu arī tā vari!

pusdieno bagātie

Pusdienu pārtraukums ir lieliska iespēja atgūt enerģiju, atrast iedvesmu un dibināt darījumu kontaktus, apgalvo eksperti. Zinātnieki ir pārliecināti, ka noteiktas pusdienu aktivitātes var veicināt produktivitāti, un tam piekrīt arī cilvēki, par kuru panākumiem nevienam nav šaubu.

Diemžēl stresa līmenim darba vidē ir tendence pieaugt, un daudziem gluži vienkārši nav laika pusdienu pārtraukumam. Taču sliktie ieradumi var vēl vairāk paaugstināt stresa līmeni, kas arī būtiski ietekmē darba spējas.

Lūk, kā pusdieno pasaules veiksmīgie un bagātie:

1. Viņi pamet darba vietu. “Palikšana pie sava darba galda man nav pieņemama,” intervijā Forbes stāsta Maikls Kerrs, “Humor at Work” prezidents. “Pārāk ilga sēdēšana ir kaitīga, tāpēc piecelties un aiziet uz citu telpu paēst ir ļoti svarīgi.”

2. Viņi dodas ārpus telpām. Pēc čaklas strādāšanas pastaiga parkā atjauno domas. Pētījumā ir pierādīts, ka cilvēki, kuri dodas šādās pastaigās, sasniedz daudz labākus rezultātus darbā nekā tie, kas to nedara.

3. Viņi nodarbojas ar sportu. “Hitched Magazine” galvenais redaktors Stīvs Kūpers atzinās, ka pusdienu pārtraukumā nodarbojas ar skriešanu. “Šis patīkamais nogurums sniedz man pietiekamu enerģijas devu darbam pēcpusdienas cēlienā,” viņš pastāstījis žurnālam Forbes. “Izklausās pretrunīgi, taču pēc skriešanas man pietiek enerģijas atlikušajai dienai.”

4. Viņi lasa. “Uzņemiet pēc iespējas vairāk informācijas dienas laikā – lasiet žurnālus, skatieties filmas,” iesaka mediju speciālists Tors Mairens. Viņš piebilst, ka “visa informācija smadzenēs rada iedvesmas sprādzienu”. Pusdienu pārtraukums varētu būt tieši tas brīdis, kas nepieciešams, lai gūtu iedvesmu.

5. Viņi ēd veselīgu ēdienu. Nesenā pētījumā pierādīts, ka tie, kuri ēd veselīgu pārtiku, par 25 procentiem labāk veic savu darbu nekā tie, kas ēd neveselīgi.

6. Taču viņi nepārēdas. Pārēšanās var likt ķermenim izstrādāt pārlieku daudz insulīna, kas samazina cukura līmeni asinīs un var radīt nogurumu vai pat depresiju. Šo fenomenu dēvē par “ēdiena komu”, un tas padara atgriešanos pie darba daudz grūtāku nekā varētu šķist.

7. Viņi pusdieno kopā ar draugiem vai kolēģiem. “Pusdienas ir lielisks moments, kad veidot jaunas biznesa attiecības vai attīstīt jau esošās,” stāsta karjeras konsultante Anita Atridža. Fab.com līdzdibinātājs Bredfords Šelhammers piekrīt, ka nevajadzētu pusdienot vienatnē. “Ēdienreizes ir veids kā socializēties, tāpēc es nekad neēdu viens,” viņš stāsta žurnālam “Entrepreneur Magazine”.

8. Viņi dažkārt pusdieno kopā ar ienaidniekiem! Virgin Atlantic dibinātājs Ričards Brensons (attēlā) stāsta, ka pusdienas var būt veids kā mazināt spriedzi ar ienaidniekiem. “Pirms vairākiem gadiem British Airways ļoti centās mūs iznīcināt,” stāsta Brensons. “Pēc tiesas sēdes es piezvanīju seram Kolinam Māršalam, kuram pieder British Airways, un jautāju: vai vēlies ar mani doties pusdienās? Mēs lieliski pavadījām laiku pusdienojot manā mājā Londonā un kļuvām par labiem draugiem, un tas lika aizmirst par strīdu.”

9. Viņi klausās mūziku. Mūzikas klausīšanās lieliski atbrīvo no stresa. Rezultāts: samazināts muskuļu saspringums un stresa līmenis.

10. Viņi nosnaužas. Pētījumos pierādīts, ka snaušana uzlabo kognitīvo veiktspēju. Tieši šī iemesla dēļ Ariana Hafingtone izveidoja snaušanas telpas Huffington Post birojā. “Darba vidē svarīgākā ir mūsu enerģija. Nav svarīgi, cik stundas sēžam pie rakstāmgalda, bet gan tas, cik klātesoši mēs esam savā darbā.”

 

Avots: Forbes.com

 

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz