Kā izmantot ķirbja sēklas, iesaka Džeimijs Olivers

ķirbju sēklas

Ķirbja kūkas un plātsmaizes, ķirbju čatniji un saldēdieni, marinēti ķirbji – no virtuves nāk apetīti rosinošs aromāts, kā jau rudenī. Saimnieces rosās pie plīts un atkritumu spainis pildās ar ķirbja „ķidām”. Bet, izrādās, ķirbju sēklas var sagatavot lietošanai uzturā.

Ko darīt ar ķirbja sēklām, iesaka  Džeimijs Olivers. Profesionālais pavārs piedāvā vienkāršu recepti, kā apgrauzdēt ķirbju sēklas, lai pēc tam tās lietotu gan kā veselīgu našķi, gan pievienotu ēdieniem – zupām, salātiem, brokastu putrām un pat desertam.

1. Ar platu karoti izņem no ķirbja sēklas kopā ar mīkstumu:

ķirbju sēklas

2. Atdali:

ķirbju sēklas

3. Noskalo sēklas bļodā ar ūdeni:

ķirbju sēklas

4. Atdali sēklas vienu no otras un izvieto uz cepešpannas:

ķirbju sēklas

5. Izvēlies garšvielas:

Izvēlies garšvielas pēc savas gaumes, bet atceries, ka noteikti ir jāpievieno sāls. Šajā receptē izmantotas svaigi maltas fenheļa sēklas un čili pārslas. Eksperimentē un atrodi, kas vislabāk garšo tev.

 

ķirbju sēklas

6. Apslaki ar olīveļļu:

ķirbju sēklas

7. Pievieno garšvielas:

Pārkaisi izvēlētās garšvielas. Vislabāk tās sasmalcināt piestiņā nevis izmantot jau maltas gatavās garšvielas.

ķirbju sēklas

8. Samaisi ķirbju sēklas kopā ar olīveļļu un garšvielām:

ķirbju sēklas

9. Liec cepeškrāsnī 180 grādos un 10 minūtes grauzdē:

ķirbju sēklas

9.  Atdzesē, pirms sāc našķoties

ķirbju sēklas

10. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā

ķirbju sēklas

 

Avots: Džeimija Olivera mājaslapa

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz