Ivara Godmaņa diēta: -17 kilogrami 4 nedēļās

Ivara Godmaņa diēta

Latvijas ekspremjera Ivara Godmaņa diēta, kurai viņš bija pievērsies pērn, savulaik ir gan bargi pelta, gan apjūsmota, taču lai kā tur būtu, rezultāts ir redzams ar neapbruņotu aci – četru nedēļu laikā politiķis atvadījies no 17 kg, un svars turpinājis samazināties arī pēc tās beigšanas.

Olbaltumvielu diētas pamatā ir olas, apelsīni, greipfrūti un dārzeņi – gan svaigā veidā, gan termiski apstrādāti.

 

PIRMĀ NEDĒĻA

BROKASTIS ik dienas ir vienādas: 1-2 vārītas olas un 1/2 apelsīna vai greipfrūta.

1.diena

Pusdienas: viena veida augļi jebkurā daudzumā (greipfrūti, aprikozes utt.)

Vakariņas: vārīta vai cepta gaļa (bez treknuma, izņemot jēra gaļu.

 

2.diena

Pusdienas: vārīta vai cepta vista bez ādas.

Vakariņas: 2 vārītas olas un salāti (gurķis, salātu lapas, tomāts, paprika, burkāns), 1 tostermaize vai 1/4 plāceņa, apelsīns vai greipfrūts.

 

3.diena

Pusdienas: jebkurš baltais siers ar samazinātu tauku saturu jebkādā daudzumā, 1 tostermaize, tomāts.

Vakariņas: cepta gaļa bez treknuma.

 

4.diena

Pusdienas: viena veida augļi jebkurā daudzumā (aprikozes, melones, plūmes utt.)

Vakariņas: vārīta vai cepta gaļa (bez taukiem), izņemot jērgaļu, salāti.

 

5.diena

Pusdienas: 2 vārītas olas, vārīti dārzeņi (kabači, pupiņas, burkāni vai zaļie zirnīši)

Vakariņas: zivs vai garneles (ceptas), salāti, 1 apelsīns.

 

6.diena

Pusdienas: viena veida augļi jebkurā daudzumā (apelsīni, āboli utt.).

Vakariņas: cepta gala, salāti.

 

7.diena

Pusdienas: vārīta vai cepta vistas gaļa bez ādas, tomāti, vŗīti dārzeņi, 1 apelsīns.

Vakariņas: vārīti dārzeņi.

 

OTRĀ NEDĒĻA

BROKASTIS ik dienas ir vienādas: 1-2 vārītas olas un 1/2 apelsīna vai greipfrūta.

1.diena

Pusdienas: 2 vārītas olas un salāti.

Vakariņas: 2 vārītas olas, 1 apelsīns vai greipfrūts.

 

2.diena

Pusdienas: cepta gaļa, salāti.

Vakariņas: 2 vārītas olas, 1 apelsīns vai greipfrūts.

 

3.diena

Pusdienas: cepta gaļa, gurķi.

Vakariņas: 2 vārītas olas, 1 apelsīns vai greipfrūts.

 

4.diena

Pusdienas: 2 vārītas olas, baltais siers ar samazinātu tauku saturu,m vārīti dārzeņi.

Vakariņas: 2 vārītas olas

 

5.diena

Pusdienas: vārīta vai cepta zivs.

Vakariņas: 2 vārītas olas.

 

6.diena

Pusdienas: cepta gaļa, tomāti, 1 apelsīns.

Vakariņas: svaigu augļu salāti (apelsīns, mandarīns, melone, persiks, ābols).

 

7.diena

Pusdienas: vārīta vai cepta vista bez ādas, tomāti, 1 apelsīns.

Vakariņas: vārīta vai cepta vista bez ādas, tomāti, 1 apelsīns.

 

TREŠĀ NEDĒĻA

(pati šausmīgākā, brīdina Godmanis)

1.diena

Visas dienas laikā jebkuri augļi jebkurā daudzumā un jebkurā laikā, izņemot aizliegtos (vīnogas, mango, vīģes, dateles, banāni).

 

2.diena

Visas dienas laikā jebkuri vārīti dārzeņi un jebkuri salāti, izņemot savienojumā ar kartupeļiem vai sausajām brokastīm.

 

3.diena

Jebkuri iepriekšminēti augļi, jebkuri vārīti dārzeņi un salāti jebkurā daudzumā un laikā.

 

4.diena

Vārīta vai cepta zivs vai garneles jebkurā daudzumā, salāti (tikai kāposti vai lapu salāti jebkurā daudzumā) vārīti dārzeņi.

 

5.diena

Liesa vārīta vai cepta gaļa, izņemot jērgaļu, vārīti dārzeņi.

 

6. un 7. diena

Viena veida augļi jebkurā daudzumā.

 

CETURTĀ NEDĒĻA

Minētie produkti paredzēti visai dienai, papildināt nedrīkst.

1.diena

4 šķēles gaļas vai 1/4 vistas, 3 tomāti, 4 gurķi, 1 kārba tunča bez eļļas, 1 tostermaize, 1 apelsīns vai greipfrūts.

 

2.diena

2 šķēles ceptas gaļas (kopā ne vairāk kā 200 g), 3 tomāti, 4 gurķi, 1 tostermaize, ābols vai bumbieris, 1 apelsīns.

 

3.diena

1 karote vājpiena biezpiena, mazs šķīvītis vārītu dārzeņu, 2 tomāti, 2 gurķi, 1 tostermaize, 1 apelsīns vai greipfrūts.

 

4.diena

1/2 vārītas vai ceptas vistas, 3 tomāti, gurķis, 1 tostermaize, 1 apelsīns, āboli.

 

5.diena

2 vārītas olas, 1 salātgalviņa, 3 tomāti, 1 apelsīns.

 

6. diena

2 vārītas vistas krūtiņas, 125 g liesa biezpiena, 1 tostermaize, 2 tomāti, 2 gurķi, rūgušpiens, 1 apelsīns.

 

7.diena

1 karote biezpiena, kārba tunča savā sulā, neliela porcija vārītu dārzeņu, 2 tomāti, 2 gurķi, 1 tostermaize, 1 apelsīns.

 

SVARĪGI NOSACĪJUMI:

– Jādzer daudz ūdens.

– Dārzeņi jāvāra ūdenī, nepievienojot buljona kubiņus, drīkst pievienot sāli, piparus, garšvielas, ķiplokus, sīpolus, dilles. Nedrīkst pievienot taukvielas.

– Tēja un kafija bez cukura un piena nav ierobežota.

– Ja sākas apetītes lēkme, var apēst kādu gurķi vai burkānu, vai lapu salātus, tikai ar noteikumu, ka ne ātrāk kā 2 stundas pēc maltītes.

– Ja ir noteikts produktu daudzums, to nedrīkst pārkāpt, – ja rakstīts bez ierobežojuma, tātad tiešām drīkst ēst, līdz iestājas sāta sajūta.

– Ja vēlaties svērties, dariet to apakšveļā vienreiz dienā no rīta, vēlams pēc tualetes apmeklējuma.

– Ja diēta pārkāpta, tā jāsāk no sākuma, nevis no pārtrauktās vietas. Diēta skaitās pārkāpta arī tad, ja kaut kas sajaukts.

– Ja rodas vēlēšanās atkārtot šo diētu, ieteicams darīt tā: 2 reizes pirmā nedēļa + 2 reizes ceturtā.

 

Tomēr vajadzētu ņemt vērā uztura speciālistu brīdinājumus, ka pārlieku liels apēsto olbaltumvielu daudzums var radīt kaitējumu veselībai. Esiet uzmanīgi un izmantojiet šo diētu tikai ārkārtas gadījumā, ja patiešām lieko svaru ir ļoti nepieciešams zaudēt īsā laikā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: žurnāla “Ieva” pielikums

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

7 Komentāri on "Ivara Godmaņa diēta: -17 kilogrami 4 nedēļās"

avatar
Kārtot pēc:   jaunākie | vecākie | populārākie
Kika
Kika

Godmanim vajadzētu tto urpināt un šamējais būs neredzams.

Anita
Anita

Atvainojiet, bet bildē pa kreisi Godmaņa kungs izskatās daudz labāk un veselīgāks.

Anita
Anita
Viena no briesmīgakajām diētām – uz sevis izmēģināju un mamma arī to izmēģināja. Viss jau bija skaisti – tikai zaudēts, kas bija gribēts, bet toties gada laikā tāāāāāāāā nāca klāt ar uzviju (abām), kāds svars nekad nav bijis, kaut arī vadījos pēc jau no šīs diētas izprastajiem ēšanas principiem. Un sapratu vienu – ir jāēd ar mēru, treknā, ja gribas gardumu – nedaudz un ar mēru un kustības un ūdens. Ja to ievēro, svars kritīsies, bet ne tik strauji un tāds paliks uz visiem laikiem. Ir jāatver pašam sev acis un godīgi jāpasaka, jāatzīsas – ko es daru ne tā.… lasīt vēl »
wpDiscuz