Brīvdienu brokastis: ceptas auzu pārslas ar banānu, mellenēm un rozīnēm

brokastis

 Šorīt varam sevi nedaudz palutināt un nobaudīt nedaudz citādas brokastis, kā jau brīvdienā pieklājas.

Lieliska garšas kombinācija apvienojumā ar vitamīniem, minerālvielām un uzturvielām. Šajā brokastu ēdienā ir viss, kas nepieciešams labas dienas sākumam. Turklāt tas ir gards arī kā deserts.

 

Vajadzēs:
(2 personām)
1 glāzi auzu pārslu
1 glāzi melleņu (var aizvietot ar upenēm)
1,5 banānu
½ glāzes rozīņu
¼ glāzes mandeļu piena (var aizvietot ar saldo krējumu vai pienu)
1 sauju valriekstu
2 tējkarotes kanēļa
1 ēdamkarote kļavu sīrupa (pēc izvēles)

Pagatavošana

Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieliec auzu pārslas traukā un pārlej tām pāri karstu, vārītu ūdeni tā, lai nosedz, bet ne vairāk. Ļauj ievilkties 10 minūtes.

Pa to laiku sagriez banānus un sasmalcini valriekstus.

Kad ūdens ir uzsūcies, pievieno auzu pārslām banānus, mellenes, rozīnes, mandeļu pienu, valriekstus, kanēli un kļavu sīrupu.

Tad ievieto šo masu cepamtraukā (vai divos).

Liec virsū banānu šķēlītes un pāris valrieksta gabaliņus un šauj iekšā cepeškrāsnī.

Cep 20 minūtes. Pasniedz karstu, bet labi garšo arī atdzisis. Labu apetīti!

 

Pastāsti, kā garšoja! Raksti komentārus un seko mums Facebook un Twitter!

Jūs varētu interesēt

Populārākie raksti

Lasītāju viedokļi

Ierakstiet pirmo komentāru!

avatar
wpDiscuz